Sujunkite įdarytas paprikas ir džiūvėsėlius ir turėsite naują patiekalą. Dėl įdare esančių kviečių kruopų patiekalas yra maistingas, bet ne perkrautas - puikus pasirinkimas vakarienei. Klasikinis vištienos, pievagrybių ir grietinės derinys tampa įdomesnis dėl rūkytos mėsos.
Žingsnis 1
Nuplaukite paprikas ir grybus. Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Patiekalui galite naudoti bet kokios rūšies sūrį: olandišką, rusišką, "Gouda" ir kt.
Žingsnis 2
Išvalykite rūkytą vištienos šlaunelę nuo kaulų ir odos.
Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir krapus.
Žingsnis 5
Grybus taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir membranas. Stenkitės, kad koteliai liktų sveiki.
Žingsnis 7
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 8
Grybus kepkite augaliniame aliejuje apie 5 minutes. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 9
Paimkite naują keptuvę arba keptuvę. Joje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 10
Bulgurą kepkite svieste apie 3-4 minutes. Taip bulguras taps traškesnis ir įgaus lengvą riešutų skonį. Prieš kepimą bulguro nereikia nuplauti.
Žingsnis 11
Užpilkite bulgurą vandeniu santykiu 1:2 ir įberkite žiupsnelį druskos. Užvirinkite vandenį, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros, uždenkite dangčiu ir palikite 15 minučių. Leiskite bulgurui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 12
Giliame dubenyje sumaišykite vištieną, bulgurą, grybus, žaliuosius svogūnus, 2/3 tarkuoto sūrio ir grietinę. Viską pagardinkite juodaisiais pipirais ir paprika. Įdaro sūdyti nereikia, nes sūris ir vištiena ir taip yra pakankamai sūrūs. Tačiau jei norite, galite įberti žiupsnelį druskos.
Žingsnis 13
Įdarykite paprikas mišiniu ir sudėkite jas į karščiui atsparų indą. Be to, išklokite jį pergamentu. Kepkite paprikas orkaitėje 25-30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos pabarstykite jas likusiu sūriu.
Žingsnis 14
Įdarytos paprikos paruoštos.
Žingsnis 15
Patiekite paprikas apibarstytas smulkintais krapais. Paruoštas įdarytas paprikas sudėkite ant salotų lapų. Gero apetito.