Pasninko duonelės receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-24

Pasninko duonelės receptas

Vis dar ginčijamasi dėl koldūnų kilmės. Vieni mano, kad koldūnus sugalvojo amerikietės, kad jais būtų gydomi kareiviai, kiti linkę prie versijos apie žydišką kepinių kilmę. O dar kiti teigia, kad Danijos karinio jūrų laivyno kapitonas Hansonas Gregoris, stovėdamas prie vairo, suvalgė keletą bandelių ir užsidėjo jas ant vairo rankenos, kai reikėjo išlaisvinti rankas. Lentiniai keksiukai išeis ne mažiau skanūs nei bandelės ir patiks visiems šio kepinio mėgėjams.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
484 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
39 g
Angliavandeniai
32 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pasninko duonelės receptas Žingsnis 1
Išsijokite miltus. Pašildykite vandenį iki 38-40 laipsnių temperatūros. Paruoškite gilią keptuvę arba keptuvę.

Žingsnis 2

Pasninko duonelės receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Ištirpinkite cukrų šiltame vandenyje, suberkite mieles ir miltus. Tada įberkite druskos, įdėkite sviesto ir išmaišykite. Tešlą išminkykite maišytuvu arba plaktuvu. Dubenį su tešla 1 valandai padėkite į šiltą vietą, uždengtą rankšluosčiu, kad tešla padidėtų 1,5-2 kartus.

Žingsnis 3

Pasninko duonelės receptas Žingsnis 3
Suformuokite keksiukus. Tešlą iškočiokite 1,5 cm storio sluoksniu, stikline suformuokite apskritimus, kiekvieno apskritimo centre siaura stikline ar kitu patogiu įrankiu padarykite skylutę.

Žingsnis 4

Pasninko duonelės receptas Žingsnis 4
Iškepkite keksiukus. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje arba keptuvėje. Įmerkite koldūnus į aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Dėkite koldūnus ant popierinio rankšluosčio.

Žingsnis 5

Pasninko duonelės receptas Žingsnis 5
Patiekite karštus, apibarstytus cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos