Publikavimo data: 2023-12-24
Pasninko duonelės receptas
Vis dar ginčijamasi dėl koldūnų kilmės. Vieni mano, kad koldūnus sugalvojo amerikietės, kad jais būtų gydomi kareiviai, kiti linkę prie versijos apie žydišką kepinių kilmę. O dar kiti teigia, kad Danijos karinio jūrų laivyno kapitonas Hansonas Gregoris, stovėdamas prie vairo, suvalgė keletą bandelių ir užsidėjo jas ant vairo rankenos, kai reikėjo išlaisvinti rankas. Lentiniai keksiukai išeis ne mažiau skanūs nei bandelės ir patiks visiems šio kepinio mėgėjams.
Žingsnis 1
Išsijokite miltus. Pašildykite vandenį iki 38-40 laipsnių temperatūros. Paruoškite gilią keptuvę arba keptuvę.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Ištirpinkite cukrų šiltame vandenyje, suberkite mieles ir miltus. Tada įberkite druskos, įdėkite sviesto ir išmaišykite. Tešlą išminkykite maišytuvu arba plaktuvu. Dubenį su tešla 1 valandai padėkite į šiltą vietą, uždengtą rankšluosčiu, kad tešla padidėtų 1,5-2 kartus.
Žingsnis 3
Suformuokite keksiukus. Tešlą iškočiokite 1,5 cm storio sluoksniu, stikline suformuokite apskritimus, kiekvieno apskritimo centre siaura stikline ar kitu patogiu įrankiu padarykite skylutę.
Žingsnis 4
Iškepkite keksiukus. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje arba keptuvėje. Įmerkite koldūnus į aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Dėkite koldūnus ant popierinio rankšluosčio.
Žingsnis 5
Patiekite karštus, apibarstytus cukraus pudra.
Kategorijos