Publikavimo data: 2023-12-24
Pitos užkandis su vištiena ir lydytu sūriu receptas
Lydytas sūris ir vištiena - nesudėtingas ir skanus derinys. O jei visa tai suvyniosite į ploną armėnišką pitą, gausite karštą sotų suktinuką. Sunkiausia ruošiant - palaukti, kol jis išmirks šaldytuve. išbandykite pagrindinį receptą ir drąsiai jį keiskite pagal savo skonį: į vidų įdėkite mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, agurkų, pomidorų ar paprikų. Šis užkandis tinka šeimos vakarienei ar vakarėliui.
Žingsnis 1
Petražoles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Iš pakuotės išimkite lydytą sūrį ir pitos duoną. Į puodą supilkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Kai vanduo puode užvirs, sudėkite filė ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Tuo tarpu sutarkuokite sūrį smulkia tarka ir susmulkinkite petražoles.
Žingsnis 4
Išvirtą filė šiek tiek atvėsinkite ir suplėšykite į gabalėlius.
Žingsnis 5
Dubenyje sumaišykite vištieną, sūrį, petražoles ir majonezą. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Ritinio įdaras paruoštas.
Žingsnis 7
Išklokite pitą ant stalo ir paskleiskite įdarą po visą jos paviršių, palikdami 5 cm kraštelį apačioje.
Žingsnis 8
Likusį įdubimą patepkite majonezu - tai padės pitos kraštui prilipti prie ritinio.
Žingsnis 9
Suvyniokite ritinį.
Žingsnis 10
Suvyniokite vištienos vyniotinį į maistinę plėvelę arba maišelį. Padėkite vyniotinį į šaldytuvą 1 valandai, kad įsigertų. Šį veiksmą galite praleisti ir iš karto pradėti patiekti užkandį.
Žingsnis 11
Supjaustykite vyniotinį 1,5-2 cm storio griežinėliais ir lengvai apkepkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi, kad įgautų rudą traškią plutelę.
Žingsnis 12
Padėkite suktinuką ant lėkštės ir papuoškite žalumynais. Užkandis iš pitos duonos su vištiena ir lydytu sūriu paruoštas. Gero apetito.
Kategorijos