Plokščia duona su sūriu, varške ir žolelėmis - puikus patiekalas visiems šviežių kepinių mėgėjams. Į receptą įeina nedaug ingredientų ir jį lengva paruošti. Kvepiančias plokštaines su sultingu įdaru galima patiekti prie arbatos, pusryčiams arba kaip užkandį. Šiam patiekalui ypač tinka grietinės padažas.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus, nuplaukite žoleles, įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Persijokite miltus ir į juos suberkite sausas mieles.Tešlos konsistenciją reguliuokite palaipsniui pridėdami miltų, kol tešla pradės lipti prie rankų.
Žingsnis 3
Į miltus įmuškite kiaušinį ir pieną.
Žingsnis 4
Užminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai pakilti vieną valandą.
Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Sutarkuokite sūrį stambia tarka, susmulkinkite česnaką ir žoleles.
Žingsnis 6
Į gilų dubenį perkelkite susmulkintas žoleles, česnaką, sūrį ir varškę.
Žingsnis 7
Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Paruoškite tešlą. Padėkite ją ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus.
Žingsnis 9
Iškočiokite tešlą.
Žingsnis 10
Perkelkite įdarą į tešlos vidurį.
Žingsnis 11
Švelniai sulipdykite tešlos kraštus.
Žingsnis 12
Švelniai ištieskite duoną rankomis, kad tešla nesuplyštų.
Žingsnis 13
Iškočiokite 3-4 cm storio duoną.Kad tešla neišsipūstų, viršutiniame tešlos sluoksnyje šakute padarykite keletą dūrių.
Žingsnis 14
Kepimo popierių dėkite ant kepimo skardos ir pabarstykite miltais. Ant kepimo popieriaus sudėkite tortilijas ir apšlakstykite ištirpintu sviestu.
Žingsnis 15
Kepkite plokštainį 25-30 minučių.
Žingsnis 16
Apibarstykite plokštainį sezamo sėklomis, supjaustykite porcijomis ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 17
Prie šio patiekalo tinka grietinės padažas su šviežiomis žolelėmis.