Publikavimo data: 2023-12-24
"Plombyras" sausainiai receptas
Sausainių "Plombier" forma primena vanilinių ledų rutuliuką, tai labai švelni ir trapi tešla. Kepant sausainius svarbu laikytis temperatūros rekomendacijų. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, tada palaipsniui mažinkite temperatūrą, nes gaminiai pradeda kilti orkaitėje. Paruoštų sausainių spalva turi išlikti šviesi. Nedarykite per didelių tešlos rutuliukų, nes kitaip sausainių vidus gali neiškepti.
Žingsnis 1
Likus 10 minučių iki kepimo išimkite sviestą, jis turi būti kambario temperatūros, bet neištirpęs. Nuplaukite vištos kiaušinį. Miltus persijokite per sietelį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite sviestu pateptu kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į dubenį persijokite 1,5 puodelio miltų ir sudėkite minkštą sviestą. Sudedamąsias dalis sumalkite į trupinius. Tada į mišinį supilkite cukraus pudrą, vanilę, kiaušinį ir alyvuogių aliejų. Maišykite rankomis, kol masė taps lipni ir drėgna.
Žingsnis 3
Suberkite krakmolą ir palikite tešlą "pailsėti". Sumaišykite krakmolą su kepimo milteliais ir druska. Tada įmaišykite jį į sausainių tešlą ir įmaišykite likusius miltus. Toliau kruopščiai maišykite mišinį, kol gausis šiek tiek minkštesnė ir švelnesnė nei sausainių tešla. Įmaišykite šokoladą ir kelis kartus išminkykite tešlą. Po minkymo tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 10 minučių. įsitikinkite, kad tešla nėra per minkšta ir lipni, nes kitaip kepant ji išsisklaidys.
Žingsnis 4
Iškepkite "plombier" formos sausainius. Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos dėkite 2 valgomuosius šaukštus likusios tešlos į rutuliukus. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių. Kai sausainiai pradės kilti, sumažinkite temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepkite, kol taps šviesiai auksinės spalvos, ne ilgiau kaip 15-20 minučių.
Žingsnis 5
Sausainius "plombier" patiekite su arbata arba kava.
Kategorijos