Publikavimo data: 2023-09-14
Plovas iš bulguro su su jautiena
Žingsnis 1
Nuplaukite jautieną. Paruoškite visus ingredientus ir darbo paviršių.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - plonais griežinėliais. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, kad pjaustant svogūnus nesudrėktų akys, svogūnus ir peilį pamirkykite šaltame vandenyje.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Ant vidutinės ugnies 2-3 min. pakepinkite svogūną ir suberkite morkas. Maišydami kepkite daržoves 5 minutes.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytą jautieną ir kepkite 7-10 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite 100 ml vandens ir pomidorų pastos. Gerai išmaišykite ingredientus ir dar 2-3 minutes palaikykite keptuvę ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 6
Į keptuvę atsargiai sudėkite nuplautą bulgurą. Pabarstykite bulgurą druska bei prieskoniais ir į keptuvę įdėkite nuluptas česnako skilteles. Kad kruopos taptų minkštos ir traškios, tris kartus nuplaukite bulgurą karštame pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 7
Į keptuvę įpilkite 2 puodelius vandens. Vandens turi būti tiek, kad jis būtų maždaug 1 cm virš kruopų.
Žingsnis 8
Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite plovą ant silpnos ugnies 20-25 minutes. Po to plovą išmaišykite ir palikite dar 5 min. Gero apetito!
Kategorijos