Publikavimo data: 2023-12-25
Pomidorų kreminė sriuba su grietinėle receptas
Pomidoruose gausu įvairių vitaminų ir naudingų makro- ir mikroelementų, įskaitant vitaminą C ir antioksidantą likopeną, kuris apsaugo nuo širdies ligų. Sriuba iš šios daržovės pasirodo ne tik skani, bet ir naudinga! Visi pomidorų sriubos ingredientai trumpai termiškai apdorojami, o jei norite, galite tiesiog supjaustyti daržoves ir pasigaminti šaltą sriubą, kad išliktų visos naudingosios medžiagos. O jei grietinėlę pakeisite kokosų pienu, sriuba taps veganiška.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus ir morkas. Nuplaukite pomidorus. Į puodą įpilkite pomidorus, užvirinkite.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Blanširuokite pomidorus. Padarykite ant jų kryžminius pjūvius, įmeskite juos į verdantį vandenį puode ir palaikykite verdančiame vandenyje 1 minutę. Tada staigiai nuleiskite į ledinį vandenį ir nuimkite odelę.
Žingsnis 5
Pomidorus supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais.
Žingsnis 6
Pomidorus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Supilkite pomidorų tyrę į puodą, kuriame bus verdama sriuba. Įpilkite 500 ml vandens ir pastatykite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite svogūnus 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 9
Sudėkite morkas prie svogūnų ir išspauskite dvi skilteles česnako. Pakepinkite dar 3 minutes.
Žingsnis 10
Perkelkite kepinį į sriubą. Įberkite druskos, cukraus, žolelių ir juodųjų pipirų. Sumaišykite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 11
Sriubą virkite retkarčiais pamaišydami, kol užvirs. Supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Užvirinkite ir išjunkite ugnį. Paragaukite sriubos ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos ir cukraus pagal skonį. Paruošta.
Žingsnis 12
Sriubą patiekite papuoštą petražolių lapeliais ir žiupsneliu juodųjų pipirų.
Kategorijos