Publikavimo data: 2023-12-25
Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas
Gluhwein - tai karštas alkoholinis gėrimas, kurio pagrindą sudaro vynas, prieskoniai ir vaisiai. Pirmiausia jis atsirado Vidurio Europos šalyse, o vėliau išpopuliarėjo visame pasaulyje. Tradiciškai gliuveinas ruošiamas rudenį ir žiemą, nes puikiai sušildo. Europoje karštas vynas tapo neatsiejama kalėdinių mugių dalimi. Šį gėrimą galima pasigaminti ir namuose. Jam paruošti paprastai naudojamas raudonas sausas vynas, kuris pašildomas iki 80 °C temperatūros ir į jį dedami įvairūs prieskoniai, vaisiai ir džiovinti vaisiai.
Žingsnis 1
Nuplaukite apelsiną. Paruoškite kitus ingredientus.
Žingsnis 2
Apelsiną supjaustykite dideliais griežinėliais. Keletą apelsinų griežinėlių palikite patiekti.
Žingsnis 3
Į puodą supilkite vandenį. Užvirinkite. Suberkite prieskonius ir virkite kelias minutes, kad prieskoniai išskleistų savo skonį ir aromatą.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite raudonąjį vyną. Sumažinkite ugnį iki silpnos.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite apelsinų skilteles.
Žingsnis 6
Supilkite medų ir viską išmaišykite. Kaitinkite karštąjį vyną, bet niekada neužvirkite - karštasis vynas neturi užvirti! Ideali karštojo vyno temperatūra yra 80 °C.
Žingsnis 7
Išjunkite ugnį. Leiskite karštam vynui 10-15 minučių pritraukti. Paruošta.
Žingsnis 8
Supilkite karštą vyną į stiklines ir į kiekvieną įdėkite po porą šviežių apelsino griežinėlių.
Kategorijos