Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-25

Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas

Gluhwein - tai karštas alkoholinis gėrimas, kurio pagrindą sudaro vynas, prieskoniai ir vaisiai. Pirmiausia jis atsirado Vidurio Europos šalyse, o vėliau išpopuliarėjo visame pasaulyje. Tradiciškai gliuveinas ruošiamas rudenį ir žiemą, nes puikiai sušildo. Europoje karštas vynas tapo neatsiejama kalėdinių mugių dalimi. Šį gėrimą galima pasigaminti ir namuose. Jam paruošti paprastai naudojamas raudonas sausas vynas, kuris pašildomas iki 80 °C temperatūros ir į jį dedami įvairūs prieskoniai, vaisiai ir džiovinti vaisiai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
69 kcal.
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Riešutai, Maisto papildai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas Žingsnis 1
Nuplaukite apelsiną. Paruoškite kitus ingredientus.

Žingsnis 2

Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas Žingsnis 2
Apelsiną supjaustykite dideliais griežinėliais. Keletą apelsinų griežinėlių palikite patiekti.

Žingsnis 3

Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas Žingsnis 3
Į puodą supilkite vandenį. Užvirinkite. Suberkite prieskonius ir virkite kelias minutes, kad prieskoniai išskleistų savo skonį ir aromatą.

Žingsnis 4

Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite raudonąjį vyną. Sumažinkite ugnį iki silpnos.

Žingsnis 5

Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite apelsinų skilteles.

Žingsnis 6

Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas Žingsnis 6
Supilkite medų ir viską išmaišykite. Kaitinkite karštąjį vyną, bet niekada neužvirkite - karštasis vynas neturi užvirti! Ideali karštojo vyno temperatūra yra 80 °C.

Žingsnis 7

Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas Žingsnis 7
Išjunkite ugnį. Leiskite karštam vynui 10-15 minučių pritraukti. Paruošta.

Žingsnis 8

Raudonasis vynas su apelsinais ir prieskoniais receptas Žingsnis 8
Supilkite karštą vyną į stiklines ir į kiekvieną įdėkite po porą šviežių apelsino griežinėlių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos