Publikavimo data: 2023-12-25
Risotto su krevetėmis ir daržovėmis receptas
Risotto - tai populiarus itališkas patiekalas, gaminamas iš ryžių pagal specialią technologiją. Yra daugybė rizoto variantų: su mėsa, daržovėmis, grybais, žuvimi ir jūros gėrybėmis. Tačiau pagrindas visada išlieka tas pats - kepti svogūnai, apvaliagrūdžiai ryžiai ir sultinys. Žinoma, rizotą galima gaminti ir su vandeniu, tačiau jis nebus toks skanus. Tradiciškai naudojami Arborio ryžiai, tačiau galite naudoti ir kitų rūšių apvalių grūdų ryžius.
Žingsnis 1
Nulupkite krevetes nuo galvų ir kiautų. Nulupkite svogūną ir česnaką. Atšildykite daržovių mišinį. Rizotui skirtų ryžių neplaukite!
Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba mažais kubeliais, o česnaką - plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Krevetes 1-2 minutes kepkite ant didelės ugnies su 1 valgomuoju šaukštu sviesto, kad jos įgautų kreminį skonį ir auksinę spalvą. Kol kas krevetes perkelkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 4
Tada įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies 4-5 min. pakepinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 5
Sudėkite į keptuvę daržoves ir kepkite jas kartu su svogūnais dar 3 minutes.
Žingsnis 6
Suberkite ryžius ir 1-2 minutes troškinkite su daržovėmis. Šiek tiek sumažinkite ugnį.
Žingsnis 7
Į keptuvę supilkite nedidelį kiekį sultinio. Išmaišykite mentele ir troškinkite ryžius bei daržoves sultinyje. Palaukite, kol ryžiai sugers visą sultinį, ir įpilkite dar šiek tiek sultinio. Įpilkite daugiau sultinio, kol ryžiai išvirs.Ideali ryžių būklė yra "al dente", t. y. jie turi būti kieti ir neišvirę.
Žingsnis 8
Palaipsniui įpilkite sultinio, kad pasiektumėte norimą rizoto konsistenciją. Ryžiai nevirti, bet juose esantis krakmolas sutirština sultinį ir sukuria kreminę konsistenciją. Į rizotą įdėkite likusį sviestą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 9
Į išvirtą rizotą sudėkite keptas krevetes. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 10
Rizotas su krevetėmis ir daržovėmis paruoštas. Patiekite patiekalą apibarstytą tarkuotu parmezanu. Patiekite.
Kategorijos