Naminis kepimas yra puiki alternatyva parduotuvėje pirktiems pyragams ir keksiukams. Visada žinote tikslią patiekalo sudėtį, kontroliuojate cukraus ir dažiklių kiekį. Jei norite pasigaminti neįprastą desertą, šachmatinio biskvito su mėlynėmis ir varške receptas jums tikrai patiks! Dėl švelnios kremo tekstūros biskvitas gaunasi labai sultingas ir aromatingas. Šviežias mėlynes galite pakeisti kitomis mėgstamomis uogomis ar vaisių gabalėliais.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus, nuplaukite vištų kiaušinius ir uogas, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, paruoškite darbinį paviršių.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius. Suberkite cukrų.
Žingsnis 3
Cukrų ir kiaušinius sumaišykite iki vientisos masės. Kiaušinius ir cukrų geriau plakti mikseriu. Kuo mišinys bus puresnis ir puresnis, tuo sausainiai bus purūs.
Žingsnis 4
Suberkite persijotus miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.Švelniai išmaišykite mentele, kad nesusidarytų vientisa tekstūra.
Žingsnis 5
Paruoškite dvi kepimo formas. Jas išklokite pergamentu. Į vieną formą sudėkite pusę tešlos. Kepkite sausainius 20-25 minutes, kol iškeps.
Žingsnis 6
Į likusią tešlą įmaišykite kakavą ir kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Į antrą kepimo indą sudėkite tešlą su kakava. Kepkite sausainius 20-25 minutes, kol sustings.
Žingsnis 8
Tuo tarpu paruoškite grietinėlę. Supilkite pieną į gilų dubenį.
Žingsnis 9
Sudėkite varškę į pieną ir sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 10
Leiskite sausainiams atvėsti ir išimkite juos iš formelių.
Žingsnis 11
Supjaustykite baltąjį ir šokoladinį sausainį kubeliais ir sudėkite į atskirus dubenėlius.
Žingsnis 12
Paimkite atskirą deserto formą. Į ją supilkite pirmąjį kremo sluoksnį.
Žingsnis 13
Tada išdėliokite mėlynes.Palikite šiek tiek mėlynių papuošimui.
Žingsnis 14
Ant viršaus išdėliokite sausainių griežinėlius.
Žingsnis 15
Ant biskvito viršaus užtepkite kremo sluoksnį.
Žingsnis 16
Viršutinį grietinėlės sluoksnį užtepkite ant kakavos. Papuoškite šviežiomis mėlynėmis, braškėmis ir bemera.