Publikavimo data: 2023-12-24
Šagreninis karpis receptas
Kininis karpis dėl savo išvaizdos, kuri primena plaukus, pravardžiuojamas "plaukuotu karpiu". Patiekalas atrodo labai originalus ir autentiškas, o jo skonis puikus. Pagrindinė patiekalo paslaptis slypi skersinės įpjovos sukūrime. Karštas aliejus patenka į pjūvius, išverda smulkius kaulus ir išlaiko viduje visas sultis. Originaliai karpis patiekiamas su saldžiarūgščiu padažu, tačiau šiame recepte siūloma patiekti terijakio padažą, kuris niekaip nesugadina patiekalo.
Žingsnis 1
Nupjaukite karpiui galvą, nulupkite žvynus ir išdarinėkite žarnas. Nuplaukite skerdeną ir pašalinkite stuburą bei uodegą. Turėtumėte turėti dvi filė. Žuvies likučių neišmeskite - juos galite panaudoti sriubai.
Žingsnis 2
Padarykite skersinius pjūvius kiekvienoje filė, neperpjaudami odos.
Žingsnis 3
Dabar 1-1,5 cm atstumais padarykite išilginius pjūvius. Turėtumėte gauti tarsi karpio mėsos "pakraščius".
Žingsnis 4
Užpilkite karpį ryžių vynu, druska ir pipirais. Arba įdėkite jį į dubenį ir marinuokite šiame marinate 15 minučių.
Žingsnis 5
Supilkite aliejų į puodą ir įkaitinkite jį iki 170-180 °C temperatūros. Arba naudokite keptuvę.
Žingsnis 6
Įmerkite karpį į kiaušinį, apvoliokite krakmole ir dėkite į gerai įkaitintą aliejų.
Žingsnis 7
Kepkite karpį 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos. Padėkite karpį ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius. Patiekite keptą karpį su terijakio padažu. Lėkštę papuoškite citrinos griežinėliu ir aitriosios paprikos griežinėliais.
Kategorijos