Publikavimo data: 2023-12-24
Šaldyti smidrai receptas
Šparagai yra labai naudingas augalas. Jo skonis panašus į šparaginių pupelių, tačiau jis yra švelnesnės tekstūros. Jis populiarus Europoje ir Azijoje. Kulinarijoje paprastai naudojami baltieji ir žalieji šparagai. Maistui naudojami jauni stiebai, o ne lapai. Švieži šparagų ūgliai išsilaiko tik 3-4 dienas, todėl dažniausiai produktas parduodamas šaldytas. Šparagų gaminimas yra malonumas. Juos galima kepti, gruzdinti, virti, troškinti ir t. t. Paprasčiausias receptas - šparagai sojų padaže ir alyvuogių aliejuje orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite smidrus kepimui. Atšildykite kambario temperatūroje arba mikrobangų krosnelėje.
Žingsnis 2
Paruoškite smidrus. Sumaišykite sojų padažą ir alyvuogių aliejų. Smidrus pamerkite į šį mišinį.
Žingsnis 3
Kepkite. Smidrus sudėkite į kepimo skardą arba karščiui atsparų indą. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 175-180 laipsnių temperatūroje 10-15 min. sojų padaže yra druskos, todėl smidrus sūdykite šiek tiek mažiau.
Žingsnis 4
Keptus smidrus patiekite su bulvėmis, makaronais arba mėsa.
Kategorijos