Publikavimo data: 2023-12-25
Salotos su grybais ir pupelėmis receptas
Skanios ir sočios salotos su pupelėmis, grybais, keptais svogūnais ir kiaušiniais, pagardintos majonezu, yra puikus užkandis šventiniam stalui ar šeimos vakarienei. Nepaisant majonezo padažo, salotos yra gana lengvos ir mažai kaloringos. O jei pasigaminsite naminio majonezo arba pakeisite jį grietine, salotos taps dar sveikesnės.
Žingsnis 1
Nuplaukite grybus. Nulupkite svogūnus. Iš pupelių nusausinkite didžiąją dalį padažo. Kietai išvirkite kiaušinius: įdėkite juos į šaltą vandenį ir virkite 8 minutes po užvirimo. Kiaušinius panardinkite į ledinį vandenį ir nulupkite. Į vandenį įberkite 0,5 šaukštelio druskos, kad verdant kiaušiniai neišsilydytų. Norėdami geriau nulupti kiaušinius, staigiai panardinkite juos į ledinį vandenį.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.Kad darbas su svogūnais būtų patogus ir nesukeltų ašarų, sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu arba 5 minutes palaikykite svogūną šaldiklyje.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną 5 minutes, kol įgaus auksinį atspalvį, tada sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Kiaušinius stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 6
Susmulkinkite šviežias žoleles.
Žingsnis 7
Giliame dubenyje sumaišykite keptus svogūnus su grybais, kiaušiniais, pupelėmis, majonezu, druska ir pipirais pagal skonį. Salotoms geriau rinktis baltąsias pupeles pomidorų padaže, bet galite ir eksperimentuoti!
Kategorijos