Publikavimo data: 2023-12-24
Salotos su salierais ir kopūstais receptas
Salotos su salierais ir kopūstais - tai dar viena garsiųjų Coleslaw salotų atmaina. Patiekalo pagrindą sudaro tradicinis baltagūžių kopūstų, morkų ir majonezo padažo derinys su aštriais salierais, sultingais pomidorais ir pikantiškais žaliaisiais svogūnais. Kompoziciją papildo riešutai, kurie ir taip sveikoms salotoms suteikia dar daugiau vitaminų, sveikųjų riebalų ir baltymų.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir žaliuosius svogūnus. Nulupkite morkas ir salierus. Nuo kopūstų pašalinkite blogus lapus ir nupjaukite reikiamą kiekį.
Žingsnis 2
Supjaustykite salierą plonais 2-3 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 4
Iš pomidorų pašalinkite kotelius ir sėklas. Minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Žaliuosius svogūnus supjaustykite 5 cm ilgio skiltelėmis, kad susidarytų šiaudeliai.
Žingsnis 7
Susmulkinkite riešutus.
Žingsnis 8
Gilioje salotinėje sumaišykite salierus, kopūstus, pomidorus, morkas ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 9
Salotas pagardinkite majonezu ir citrinos sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite riešutų.
Žingsnis 10
Viską gerai išmaišykite. Jei norite, galite įberti žiupsnelį cukraus, kad paryškintumėte salotų skonį. Salotos su salierais ir kopūstais paruoštos. Gero apetito.
Kategorijos