Publikavimo data: 2023-12-24
Sinnabon bandelės receptas
"Cinnabon" bandelių gimtinė laikoma JAV. Pirmą kartą jos buvo pagamintos 1985 m. Sietle. Komenų šeima nusprendė atidaryti kepyklų tinklą ir jose pardavinėti cinamonines bandeles. Kepiniai išpopuliarėjo. Dabar firminės kavinės "Cinnabon" veikia 52 pasaulio šalyse, o Rusijoje yra daugiau kaip 120 tokių įstaigų. Kūrėjai receptą laiko paslaptyje. Žinoma tik tai, kad gaminant naudojamas specialus indonezietiškas cinamonas, o pačios bandelės padengiamos kreminio sūrio glaistu.
Žingsnis 1
Ant stalviršio išdėliokite norimus produktus. Šiek tiek pašildykite pieną. Iš anksto iš šaldytuvo išimkite sviestą, jis turėtų suminkštėti. Persijokite miltus per sietelį, kad juose atsirastų deguonies. Pasiruoškite maišytuvą, kepimo indą ir pergamentinį popierių.
Žingsnis 2
Paruoškite oparą. Į pašildytą pieną suberkite 1 šaukštelį cukraus ir sausas mieles. Išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių. Mišinio tūris turėtų padidėti.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite likusį cukrų ir plakite, kol taps šviesūs ir purūs. Tada sudėkite 3 valgomuosius šaukštus (60 g) sviesto, druską ir vėl gerai išsukite. Į kiaušinių ir sviesto mišinį įmaišykite oparą, išmaišykite ir nuolat maišydami dalimis suberkite miltus. Procesas turėtų trukti ne mažiau kaip 15 minučių. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Tada indą uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 2 valandoms.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite 50 g sviesto, suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną, išmaišykite.
Žingsnis 5
Suformuokite bandeles. Tešlą iškočiokite į maždaug 30 x 40 cm dydžio ir 5 mm storio stačiakampį lakštą. Tolygiai paskirstykite įdarą, tvirtai susukite ir supjaustykite į 11 dalių.
Žingsnis 6
Iškepkite kinrožes. Išklokite formą pergamentiniu popieriumi, patepkite ją 1 valgomuoju šaukštu (20 g) sviesto, sudėkite gabalėlius, palikdami 2-3 cm tarpus, ir palikite 15-20 minučių, kad pakiltų. Tuo metu pastatykite orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Tada kepimo skardą pašaukite į orkaitę 25-30 minučių.
Žingsnis 7
Paruoškite glajų. 30 g sviesto ir kreminį sūrį 30 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, tada suberkite cukraus pudrą ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Papuoškite kinrožes glajumi. Išimkite bandeles iš orkaitės ir aptepkite jas glajumi. Palikite 5 minutes sustingti.
Žingsnis 9
Sudėkite "Cinnabon Scones" pyragėlius į lėkštę arba krepšelį ir patiekite su šviežiai užplikyta arbata.
Kategorijos