Šokoladinis tortas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-16

Šokoladinis tortas

Gaminimo laikas
560 min.
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokoladinis tortas Žingsnis 1
Persijokite miltus ir kepimo miltelius. Šokoladą sulaužykite gabalėliais. Šokoladą smulkiai sutarkuokite. Formą išklokite kepimo popieriumi. Paruoškite maišytuvą.

Žingsnis 2

Šokoladinis tortas Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, kakavos milteliais ir druska. Supilkite sviestą, apipilkite juo visą mišinio paviršių. Supilkite vandenį ir viską išmaišykite mikseriu iki tirštos, bet purios masės. Supilkite tešlą į formą. Uždenkite formą folija, kad liktų vietos tešlai "pakilti". Pyragą kepkite 220 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Tada palikite formą atidarytoje orkaitėje dar 15 minučių. Kai pyragas atvės, perpjaukite jį į 2 dalis. geriau patikrinti, ar pyragas paruoštas, dantų krapštuku (tiesiai per foliją).

Žingsnis 3

Šokoladinis tortas Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Supilkite cukrų, kakavos miltelius, 1/5 puodelio vandens į puodą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite likusį vandenį ir vanilę ir išmaišykite. Pastatykite puodą ant didelės ugnies ir atsargiai supilkite manų kruopas, nuolat maišydami kita ranka. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir nuolat maišydami 2-3 minutes virkite kremą. Išjunkite viryklę ir į puodą supilkite 100 g šokolado, gerai išmaišydami jį su grietinėle. Grietinėlę atvėsinkite ir suplakite mikseriu. kad grietinėlė greičiau atvėstų, įstatykite puodą į dubenį su šaltu vandeniu. Jei išplakus grietinėlė vis dar per tiršta, įpilkite į ją 1 valgomąjį šaukštą verdančio vandens ir dar kartą išplakite, kol kremas taps norimos konsistencijos.

Žingsnis 4

Šokoladinis tortas Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Aptepkite pyragaičius kremu ir sumontuokite tortą. Dėkite tortą į šaldytuvą 6-8 valandoms, kad jis įsigertų.

Žingsnis 5

Šokoladinis tortas Žingsnis 5
Papuoškite pyragą tarkuotu karčiuoju šokoladu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos