Publikavimo data: 2023-09-16
Šokoladinis tortas su vyšniomis
Žingsnis 1
Paruoškite pyragui skirtus ingredientus. Bananus supjaustykite didelėmis riekelėmis. Atskirkite baltymus nuo trynių. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Blenderiu sumaišykite trynius su sviestu ir bananais iki vientisos masės. Įpilkite kefyro. Supilkite cukrų, vaniliną, kakavą, kepimo miltelius ir miltus. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragus. Perkelkite tešlą į apvalų, miltais pabarstytą kepimo indą. Dėkite į 180 ℃ temperatūros orkaitę 35-40 minučių. Atvėsinkite pyragą, supjaustykite jį į tris vienodo storio dalis.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę ir grietinę. Supilkite cukrų. Plaktuvu išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Sviestą sudėkite į nedidelį puodą. Supilkite pieną ir kakavą. Virkite 7-8 minutes ant silpnos ugnies, kol taps vidutinio tirštumo.
Žingsnis 6
Surinkite šokoladinį vyšnių pyragą. Vyšnias sudėkite ant torto, apverskite akytąja puse į viršų, aptepkite kremu. Uždėkite antrąjį tortą. Vėl paskirstykite uogas ir grietinėlę. Uždėkite trečiąjį tortą. Ant viršaus užpilkite glajų. būtinai patikrinkite torto paruošimą dantų krapštuku, jis turi būti gerai iškepęs ir sausas.
Žingsnis 7
Papuoškite tortą vyšniomis ir šokoladu su šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais ir patiekite su arbata.
Kategorijos