Publikavimo data: 2023-12-24
Spagečiai su grybais ir graikiniais riešutais receptas
Grybai ir graikiniai riešutai - neprilygstamas skonio derinys. Pridėkite makaronų ir gausite rafinuotą itališkos nuotaikos patiekalą. Tirštas padažas patiekalui suteikia jaukumo ir sotumo, o grietinės rūgštelė - rusiško skonio ir užgožia grybų aromatą. Jei norite, kad makaronai būtų dar švelnesni, grietinę pakeiskite dviguba grietinėle.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką. Nuplaukite grybus. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus, susmulkinkite arba išspauskite česnakus.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Susmulkinkite graikinius riešutus, kad pjaustant jie neišskristų, sudėkite juos tarp dviejų servetėlių ir sutrinkite stiklinės dugnu. Arba graikinius riešutus sutrinkite trintuve.
Žingsnis 5
Kai vanduo užvirs, sudėkite spagečius į puodą. Virkite juos pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol bus al dente. Jei gaminate makaronus kelioms porcijoms, kurias iš karto suvalgysite, o ne laikysite, jų plauti nereikia!
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite česnakus ir kepkite 1 minutę, kol jie taps auksiniai ir kvapnūs. Sudėkite svogūnus ir kepkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 7
Sudėkite grybus ir kepkite 5-7 minutes. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Suberkite maltus riešutus.
Žingsnis 8
Į keptuvę supilkite grietinę ir sumažinkite ugnį. Sudėkite smulkintas žoleles. Leiskite padažui 2-3 minutes pavirti, kad visi ingredientai susijungtų. Jei reikia, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 9
Į keptuvę suberkite virtus spagečius, atsargiai išmaišykite ir kaitinkite 1 minutę. Nuimkite nuo ugnies. Patiekite pabarstę smulkintomis žolelėmis.
Žingsnis 10
Papuoškite makaronus šviežiais bazilikų lapeliais. Makaronus patiekite su tarkuotu parmezanu.
Kategorijos