Publikavimo data: 2023-12-25
Spanguolių ir abrikosų kompotas receptas
Kompotas - tai saldus gėrimas, gaminamas iš uogų, vaisių ir džiovintų vaisių. Pirmą kartą kompotas atsirado Prancūzijoje ir tik XVIII a. šis žodis atkeliavo į Rusiją. Tačiau Rusijoje buvo analogiškas gėrimas iš uogų ir vaisių, tik jis vadinosi "vzvar". Kompoto gaminimas yra labai paprastas, todėl su šia užduotimi gali susidoroti net pradedantis virėjas. Šiame recepte kompotui gaminti naudojamos spanguolės ir abrikosai. Gėrimas gaunasi šiek tiek rūgštokas, labai skanus ir naudingas.
Žingsnis 1
Nuplaukite spanguoles ir abrikosus. Pašalinkite smulkias šiukšles, jei jų yra.
Žingsnis 2
Pusę spanguolių sumaišykite blenderiu ir pertrinkite per smulkų sietelį arba marlę. Spanguolių sultis atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Abrikosus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite abrikosus 5 min. Nevirkite smarkiai, kad kompotas nebūtų drumstas.
Žingsnis 4
Sudėkite spanguoles, spanguolių sultis ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Kai vanduo vėl užvirs, kompotą išjunkite.Kuo mažiau kompotas virs, tuo daugiau naudingų medžiagų išliks spanguolėse ir abrikosuose.
Žingsnis 5
Uždenkite puodą dangčiu ir palikite kompotą pusvalandį atvėsti ir brinkti. Paruošta.
Kategorijos