Publikavimo data: 2023-12-24
Sriuba su mėsos kukuliais receptas
Trys puikios sriubos ingredientai kiekvienai dienai - skani, soti, paprasta. Sriuba su mėsos kukuliais yra būtent tokia sriuba. Su pagrindiniu receptu susidoros net pradedantieji virėjai, o patyrę virėjai gali lengvai ją naujai pagardinti: į mėsos kukuliukus galima dėti įvairių prieskonių ir naudoti skirtingų rūšių maltą mėsą. Ir dar viena premija: jei mėsos kukulius pagaminsite iš anksto ir juos užšaldysite, sriuba išvirs akimirksniu.
Žingsnis 1
Nulupkite daržoves. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Didžiąją dalį svogūno (apie 2/3) supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Likusią 1/3 svogūno smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite mėsos kukuliams.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, smulkintą svogūną ir kiaušinį. Išspauskite skiltelę česnako, įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite maltą mėsą.
Žingsnis 6
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 7
Kai vanduo puode užvirs, sudėkite bulves. Leiskite jam šiek tiek pavirti.
Žingsnis 8
Kai bulvės bus pusiau išvirtos, į sriubą sudėkite mėsos kukulius.Sriubą reikia virti ant mažos ugnies, kad ji greitai neužvirtų. Taip visi produktai išlaikys vientisumą ir neišvirs.
Žingsnis 9
Tuo tarpu pasiruoškite kepti. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūną ir kepkite jį apie 3 minutes. Sudėkite morkas ir kepkite dar 3-4 minutes. Į sriubą supilkite kepimo mišinį.
Žingsnis 10
Į sriubą įdėkite lauro lapą. Virkite dar 10 minučių. Pabaigoje sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Į sriubą taip pat galite įberti smulkintų šviežių arba džiovintų žolelių. verdant sriubą, būtinai nuimkite nuo paviršiaus putas.
Žingsnis 11
Sriuba paruošta.
Žingsnis 12
Papuoškite sriubą petražolėmis. Patiekite su skrebučiais, pagamintais iš barzdotos arba viso grūdo duonos.
Kategorijos