Publikavimo data: 2023-12-24
Sūrio kotletai receptas
Kotletus su sūriu pagaminti daug lengviau nei garsiuosius "Po-Kievsky". Viskas priklauso nuo mėsos pagrindo. Įdaras yra plastiškas, tirštos konsistencijos, "klusnus". Todėl suformuoti ir pagaminti juos su sūriu viduje visai nesunku. Kepkite sūrio kotletus ant keptuvės, tai taip pat supaprastina užduotį ir sutaupo laiko.
Žingsnis 1
Mėsą sumalkite mėsmale. Nulupkite svogūną ir česnaką ir kartu su mėsa pertrinkite juos per mėsmalę. Avižinius dribsnius išmirkykite šiltame vandenyje. Vištienos kiaušinius nuplaukite šepetėliu. Supjaustykite sūrį nedideliais 3 cm ilgio ir 1,5 cm pločio batonėliais. Patarimas. Avižinių dribsnių mirkyti nereikia, jei jie yra smulkiai sumalti. Pasirinkite minkštą sūrį. Geriausiai tinka mocarela, bet tinka ir bet koks kitas sūris, įskaitant geros kokybės lydytą sūrį.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į gilų dubenį sudėkite mėsą su česnaku ir svogūnu. Sudėkite avižinius dribsnius, prieš tai nusunkę skystį, jei jo liko. Įmuškite vištienos kiaušinį. Druska, pipirai. Jei reikia, įberkite prieskonių. Kruopščiai išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir 10 minučių padėkite į šaldytuvą. Iš atšaldytos maltos mėsos lengviau suformuoti kotletus. Vietoj avižinių dribsnių galite naudoti piene mirkytą duoną. Ji suteiks kotletams švelnumo ir sultingumo.
Žingsnis 3
Suformuokite kotletus. Išimkite maltą mėsą iš šaldytuvo. Ją ištepkite ant vienos rankos ir išsklaidykite ant delno iki 1 cm storio. Į duonos plokštainio vidurį įdėkite sūrio gabalėlį ir ant viršaus užspauskite maltos mėsos. Viršuje ir apačioje lengvai paspauskite, kad nepatektų oro. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, kad faršas nepriliptų prie rankų, prieš formuodami kotletukus sudrėkinkite rankas vandeniu.
Žingsnis 4
Kepkite kotletus su sūriu. Į lėkštę supilkite džiūvėsėlius. Kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite ant mažos ugnies, kol taps auksinės spalvos, kartkartėmis apversdami. jei norite, kad kotletai nebūtų labai riebūs, uždenkite juos dangčiu, kad gautųsi garų efektas. Taip reikėtų daryti, jei pasirinkote kiaulienos, veršienos ar jautienos mėsą.
Žingsnis 5
Padarykite gražią porciją. Padėkite kotletą ant lėkštės su pjaustytomis šviežiomis daržovėmis, perpjaukite jį per pusę, kad sūris įspūdingai išsiskirtų.
Kategorijos