Sūrio vafliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-12

Sūrio vafliai

Gaminimo laikas
40 min.
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sūrio vafliai Žingsnis 1
Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, nes tada vafliai bus minkštesni, nes tešla šiek tiek pakils iki to kol kepsite elektrinėje vaflinėje. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Miltus persijokite per sietelį.

Žingsnis 2

Sūrio vafliai Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite vištos kiaušinį. Supilkite kefyrą ir plakite mišinį mikseriu, kol masė taps vientisa ir susidarys lengvi burbuliukai. Įmaišykite tešlai skirtą raugą. Kartu su kiaušiniais raugas yra atsakingas už kepimo purumą. Supilkite aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltus ir maltą kalendrą ir 30 sekundžių maišykite tešlą mikseriu.

Žingsnis 3

Sūrio vafliai Žingsnis 3
Į mišinį sudėkite sūrį. Paskutinis ingredientas - smulkiai tarkuotas sūris. Vėl sumaišykite mišinį mikseriu. Tešla neturi būti skysta. Ji turi gerai laikytis plaktuvo ar šaukšto grioveliuose.

Žingsnis 4

Sūrio vafliai Žingsnis 4
Kepkite vaflius su sūriu. Įkaitinkite vaflinę 10-12 minučių. Abi vaflinės pusės patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Į apatinę vaflinės plokštę įpilkite tešlos. Nedėkite per daug tešlos, kad kepant ji ne išsipiltų per formelių kraštus. Uždarykite dangtį ir kepkite vaflius 4-5 minutes. Kepimo laikas priklausys nuo jūsų vaflinės. Paruoštus vaflius išimkite kepimo žnyplėmis, kad nepažeistumėte vaflinės nepridegančios dangos. Kepimo metu galite pakelti vafliųs, kad patikrintumėte, ar vafliai paruošti. Tai parodys, kad vafliai parudavę.

Žingsnis 5

Sūrio vafliai Žingsnis 5
Sūrio vaflius valgykite iš karto, kai tik jie iškepa, kol dar karšti. Juos galima patiekti su grietine arba, pavyzdžiui, humusu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos