Publikavimo data: 2023-12-24
Sūrio vafliai receptas
Vienos vafliai su sūriu tinka pusryčiams su keptais kiaušiniais arba kreminiu sūriu. Dėl sūrio šių vaflių pluta tampa traški, o vidus - minkštas. Pagal sūrių Vienos vaflių su sūriu receptą sūris turi būti stipraus skonio, kitaip jo skonis gatavuose vafliuose bus prastas. Naudokite pusiau kietus sūrius, pavyzdžiui, edamame, gouda arba hollandaise. Jie yra glotnūs, sviestiniai ir gerai tirpsta, todėl dažniau naudojami kepimui.
Žingsnis 1
Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, nes tada vafliai bus minkštesni, nes tešla šiek tiek pakils iki elektrinės vaflinės. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Miltus persijokite per sietelį.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite vištos kiaušinį. Supilkite kefyrą ir plakite mišinį mikseriu, kol masė taps vientisa ir susidarys lengvi burbuliukai. Įmaišykite tešlai skirtą raugą. Kartu su kiaušiniais raugas yra atsakingas už kepimo purumą. Supilkite aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltus ir maltą kalendrą ir 30 sekundžių maišykite tešlą mikseriu.
Žingsnis 3
Į mišinį sudėkite sūrį. Paskutinis ingredientas - smulkiai sutarkuotas sūris. Vėl sumaišykite mišinį maišytuvu. Tešla neturi būti skysta. Ji turi gerai laikytis plakiklio ar šaukšto grioveliuose, nors ir neilgai.
Žingsnis 4
Kepkite vaflius su sūriu. Įkaitinkite vaflinę 10-12 minučių. Abi lėkštes patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Į apatinę vaflinės plokštę dėkite tešlos. Nedėkite per daug tešlos, kad kepant ji neperaugtų per formelių kraštus. Uždarykite dangtį ir kepkite vaflius 4-5 minutes. Kepimo laikas priklausys nuo jūsų prietaiso. Paruoštus vaflius išimkite kepimo žnyplėmis, kad nepažeistumėte vaflinės nepridegančios dangos. Kepimo metu galite pakelti dangtį, kad patikrintumėte, ar vafliai paruošti. Tai parodys, kad vafliai parudavę.
Žingsnis 5
Sūrio vaflius valgykite iš karto, kai tik jie iškepa, kol dar karšti. Juos galima patiekti su grietine arba, pavyzdžiui, humusu.
Kategorijos