Publikavimo data: 2023-09-16
Sūrus keksas
Žingsnis 1
Paruoškite produktus sūriam keksui. Ištirpinkite sviestą. Smulkiai supjaustykite kumpį, alyvuoges ir sūrį. Atskirkite baltymus nuo trynių. Jogurtą perkoškite. Ant puodo uždenkite sietelį, o ant viršaus uždėkite du sluoksnius sūrmaišio. Ant viršaus sudėkite jogurtą, suriškite marlės kraštus ir viršuje užriškite mazgą. Pakabinkite marlę su jogurtu virš puodo 30 minučių, kad nutekėtų skysčio perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite keksą. Išplakite baltymus iki tirštos masės. Sumaišykite raugą su miltais. Į masę įmaišykite trynius, supilkite aliejų ir jogurtą. Išmaišykite. Tada supilkite sūrį, kumpį ir alyvuoges. Pagardinkite pipirais. Atsargiai supilkite išplaktus baltymus. Šaukštu arba rankomis atsargiai išmaišykite tešlą. Dėkite tešlą ant aliejumi pateptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 40 minučių. jei dalijant į baltymus pateko šiek tiek trynio, tešlos kokybei tai didelės reikšmės neturės.
Žingsnis 3
Leiskite paruoštam keksui atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Kategorijos