Publikavimo data: 2023-09-17
Sušiai su agurkais
Žingsnis 1
Į puodo dugną lygiu sluoksniu suberkite ryžius ir 1,5 cm virš jų įpilkite vandens. Prieš užvirdami mentele stuktelėkite ryžius į dugną, kad jie nepriliptų, ir sumažinkite kaitrą. Tada ryžius virkite 12 minučių. Agurkus gerai nuplaukite vėsiame vandenyje. Bambukinį kilimėlį apvyniokite maistine plėvele, kad išlygintumėte aštrius kraštus. Tada nukreipkite maistinę plėvelę įstrižai ir apvyniokite šiurkščius kraštus.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Vieną agurką pirmiausia supjaustykite plokštelėmis, o paskui lazdelėmis. Kitą agurką supjaustykite mažais kubeliais. Sezamo sėklas suberkite į sausą keptuvę ir paskrudinkite, kol paruduos ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Išvirusius ryžius sudėkite į dubenį ir užpilkite ryžių actu. Suberkite druską ir cukrų ir atsargiai išmaišykite, kad ryžių grūdeliai nesudužtų. Ryžiai turi būti karšti, kad actas gerai įsigertų. Kai ryžiai šilti, suši turi būti suformuoti.
Žingsnis 4
Sušius suformuokite. Padėkite nori lakštą ant kilimėlio į jus nukreipta rievėta puse. Paskleiskite ryžius ant viso paviršiaus, nespausdami jų žemyn. Viršuje ir apačioje turi būti plona, švari jūros dumblių juostelė. Tada ryžių paviršių pabarstykite sezamo sėklomis ir tiesiai po viduriu sudėkite agurką. Tada pradėkite sukti suši nuo savęs, retkarčiais suspausdami gautą suktinuką, kad nori ir ryžiai suliptų. Atsargiai nuimkite kilimėlį ir supjaustykite suši gabalėliais. Sudrėkinkite rankas vandeniu, kad ryžiai nepriliptų prie rankų.
Žingsnis 5
Agurkų sušius patiekite atšaldytus kartu su sojų padažu ir vasabiu.
Kategorijos