Sveiki balandėliai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-24

Sveiki balandėliai receptas

Šis pasninko kopūstų su įdaru receptas patiks ne tik pasninkaujantiems, bet ir vegetarams. Jei namuose neturite šių ingredientų, galite juos pakeisti kitais. Pavyzdžiui, vietoj baltųjų kopūstų imkite Pekino kopūstus, vietoj svogūnų - raudonuosius, o vietoj pievagrybių - bet kokius kitus grybus. Sultinio, kuriame virė grybai, palikti nebūtina. Įdarytus kopūstus galima užpilti paprastu vandentiekio vandeniu.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sveiki balandėliai receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite kopūstus. Pievagrybius nušveiskite peiliu, nuvalykite popieriniu rankšluosčiu, nupjaukite kojeles, pašalinkite kempinę ir supjaustykite griežinėliais. Ryžius nuplaukite. Svogūną nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Sveiki balandėliai receptas Žingsnis 2
Apkepkite grybus. Į keptuvę įpilkite 1/5 puodelio aliejaus, sudėkite grybus ir statykite ant silpnos ugnies. Po dangčiu grybus troškinkite 8 minutes. Tada išimkite grybus iš keptuvės. Išsiskyrusias sultis palikite keptuvėje.

Žingsnis 3

Sveiki balandėliai receptas Žingsnis 3
Paruoškite faršą įdarytiems kopūstams. Gilią keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, supilkite į ją likusį aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite, kol jis įgaus auksinę spalvą. Tada supilkite grybus ir ryžius, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite, sumažinkite ugnį ir maišydami kepkite faršą 20 minučių. Tada supilkite vandenį ir 10 minučių troškinkite po dangčiu, kol ryžiai sugers vandenį. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite įdarui kurį laiką troškintis po dangčiu.

Žingsnis 4

Sveiki balandėliai receptas Žingsnis 4
Paruoškite įdarytus kopūstus. Sudėkite kopūstus į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Virkite jį 5-7 minutes, kol suminkštės. Tada kopūstą išimkite ir padalykite į lapus. Į kiekvieną kopūsto lapą įdėkite įdaro ir suvyniokite. Perkelkite įdarytus kopūstus į puodą, užpilkite vandeniu ir supilkite sultis, likusias troškinant grybus. Kopūstus su įdaru 15 minučių palaikykite ant ugnies, kol skystis užvirs.

Žingsnis 5

Sveiki balandėliai receptas Žingsnis 5
Įdarytus kopūstus papuoškite kalendros šakele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos