Publikavimo data: 2023-12-25
Tagliatelle su malta mėsa ir pomidorais receptas
Italų virtuvė garsėja gardžiais patiekalais. Kokia jos paslaptis? Svarbiausia - mokėti tinkamai derinti produktus tarpusavyje. Italai jau seniai išmoko šį įgūdį. Nebūtina patiekalo perkrauti daugybe ingredientų ir sudėtingų ekscentriškų skonių. Makaronai su malta mėsa ir pomidorais visiškai atitinka šią filosofiją. Jam paruošti reikės trijų pagrindinių ingredientų: maltos jautienos, makaronų ir vyšninių pomidorų.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką. Nuplaukite vyšninius pomidorus. Nuplaukite žaliuosius svogūnus ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Supilkite vandenį į makaronų puodą, pasūdykite ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Išspauskite česnako skiltelę. Kepkite svogūną ir česnaką 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į svogūną sudėkite maltą jautieną ir sutrinkite ją mentele. Kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Tuo tarpu į verdantį vandenį įmeskite makaronus ir kepdami maltą jautieną virkite apie 7 minutes. Makaronai turi būti išvirę iki al dente, t. y. turi būti kieti ir šiek tiek kieti. Išvirusių makaronų neplaukite!
Žingsnis 6
Kai makaronai išvirs, nusausinkite juos sietelyje ir sudėkite į faršą. Švelniai išmaišykite, o patiekalas bus dar skanesnis, jei įpilsite 2 valgomuosius šaukštus sojų padažo.
Žingsnis 7
Sudėkite vyšninius pomidorus ir nukelkite nuo ugnies. Viską dar kartą atsargiai išmaišykite, naudodami žnyples.
Žingsnis 8
Makaronus papuoškite plonai supjaustytomis žaliųjų svogūnų plunksnelėmis. Paruošta. Mėgaukitės.
Kategorijos