Tingiai įdarytuose kopūstuose į maltą mėsą dedama kopūstų, ir kotletai tampa labai minkšti, sultingi. Tačiau būtent dėl šios priežasties daugelis troškintų kopūstų po troškinimo suyra. Patiekalas virsta paprastu daržovių troškiniu su mėsa. Jis taip pat gaunasi labai skanus, bet mes juk norime pasigaminti tikrus įdarytus kopūstus, ar ne? Žingsnis po žingsnio receptas su nuotraukomis papasakos, kaip teisingai ir gražiai išvirti tinginių įdarytus kopūstus keptuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Kruopščiai nuplaukite ryžius po šaltu tekančiu vandeniu. Nuo kopūstų pašalinkite viršutinius lapus. Nulupkite svogūnus ir nuplaukite morkas.
Žingsnis 2
Susmulkinkite 450 g kopūstų. Daržovę supjaustykite smulkiau. Ne taip, kaip įprastam troškiniui. Kopūstai bus dedami į faršą. Čia svarbu, kad masė dėl to nesuirtų. Pageidautina imti jaunus kopūstus - sultingus ir minkštus. Jei gaminate ne pagal sezoną, susmulkintą daržovę gerai sutrinkite rankomis, kad išsiskirtų sultys ir suminkštėtų skaidulos.
Žingsnis 3
Morkas stambiai sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 4
Išvirkite ryžius. Ryžiai verdami santykiu 1:2 (viena dalis ryžių ir dvi dalys vandens). Kadangi turime 50 g ryžių, į puodą įpilkite pusę puodelio vandens. Užvirinkite. Supilkite kruopas ir druską. Vėl užvirus, virkite 15 minučių ant silpnos ugnies po dangčiu. Atvėsinkite. Iki visiško paruošimo apvaliagrūdžiai ryžiai verdami 20-25 minutes. Tačiau mums to nereikia. Grūdus paliekame šiek tiek neišvirusius. Ji pasieks savo gatavumą maltos mėsos viduje.
Žingsnis 5
Apkepkite morkas ir svogūnus. Taip elkitės, kad sutaupytumėte laiko gamindami ryžius. Įkaitinkite keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus. Kepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite morkas. Toliau maišydami kepkite 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Sudėkite kopūstus, išmaišykite. Įpilkite 100 ml vandens. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite po dangčiu 30-40 minučių, kartkartėmis pamaišydami daržovių masę. Kopūstai turi tapti minkšti.
Žingsnis 7
Kol kopūstai ir daržovės troškinasi, paruoškite naminę maltinę. Jautieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale. Sudėkite virtus ryžius, troškintas daržoves. Įmuškite kiaušinį. Druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite. Įdaras turi gautis vientisas, klampus.
Žingsnis 8
Pagaminkite įdarytus kopūstus. Iš maltos mėsos ir daržovių suformuokite kotletus, kaip parodyta nuotraukoje. Į didelę keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ant didelės ugnies. Sudėkite įdarytus kopūstus. Kepkite kotletus, kol susidarys auksinė plutelė. Nebaigdami kepti iki galo, apverskite į kitą pusę. Įdaryti kopūstai turi būti iškepę iš abiejų pusių, tačiau vidus turi likti pusiau drėgnas.
Žingsnis 9
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę su pomidorų pasta, druska ir pipirais. Jei grietinė riebi ir padažas per tirštas, atskieskite ją trupučiu vandens. Padažą užpilkite ant įdarytų kopūstų. Sumažinkite kaitrą. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 30-40 minučių, kol bus paruošti. Tinginių įdarytus kopūstus tokiu pat būdu galite kepti ir orkaitėje. Užpilkite kotletus pomidorų ir grietinės padažu ir siųskite juos kepti.
Žingsnis 10
Į lėkštę sudėkite kvapnius įdarytus kopūstus, užpilkite pomidorų ir grietinės padažu, pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais, petražolėmis, kalendromis ir patiekite vakarienei.