Publikavimo data: 2024-06-22
Tradiciniai aštrūs sbiten
"Sbiten" yra tradicinis rusiškas gėrimas, kuris dažnai būdavo ruošiamas senovėje. Savo skoniu sbiten primena aštrų limonadą su maloniu aromatu ir medaus poskoniu. Gėrimas buvo ruošiamas XVIII-XIX a., tačiau vėliau jį pakeitė arbata ir kava. Praėjusio šimtmečio pabaigoje receptas buvo atkurtas, tačiau buvusio populiarumo nesulaukė. Beje, pavadinimas "sbiten" kilo nuo gėrimo paruošimo būdo. Jis buvo verdamas dviejuose skirtinguose induose, o paskui sumaišomas, t. y. suplakamas.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Supilkite vandenį į puodą. Sudėkite medų, gvazdikėlius, imbierą ir cinamoną. Po to mišinį išmaišykite ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite gėrimą ir dar 5 minutes palaikykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Kai gėrimas bus paruoštas, išimkite jį iš viryklės. Į puodą įpilkite citrinos sulčių, išmaišykite. Po to perkoškite sbiteną per sietelį ir patiekite į stalą.
Kategorijos