Tradiciniai aštrūs sbiten pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Tradiciniai aštrūs sbiten

"Sbiten" yra tradicinis rusiškas gėrimas, kuris dažnai būdavo ruošiamas senovėje. Savo skoniu sbiten primena aštrų limonadą su maloniu aromatu ir medaus poskoniu. Gėrimas buvo ruošiamas XVIII-XIX a., tačiau vėliau jį pakeitė arbata ir kava. Praėjusio šimtmečio pabaigoje receptas buvo atkurtas, tačiau buvusio populiarumo nesulaukė. Beje, pavadinimas "sbiten" kilo nuo gėrimo paruošimo būdo. Jis buvo verdamas dviejuose skirtinguose induose, o paskui sumaišomas, t. y. suplakamas.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
33 kcal.
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tradiciniai aštrūs sbiten Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Supilkite vandenį į puodą. Sudėkite medų, gvazdikėlius, imbierą ir cinamoną. Po to mišinį išmaišykite ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite gėrimą ir dar 5 minutes palaikykite ant ugnies.

Žingsnis 2

Tradiciniai aštrūs sbiten Žingsnis 2
Baigti gaminti. Kai gėrimas bus paruoštas, išimkite jį iš viryklės. Į puodą įpilkite citrinos sulčių, išmaišykite. Po to perkoškite sbiteną per sietelį ir patiekite į stalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos