Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-25

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas

Golubcai laikomi rusišku patiekalu, tačiau iš tiesų vienokios ar kitokios jų versijos yra daugelyje pasaulio virtuvių. Pagal vieną iš versijų, golubtsy yra rusiška rytietiškos dolmos adaptacija. Vienaip ar kitaip, įdaryti kopūstai tvirtai įsitvirtino tarp tradicinių rusiškų patiekalų ir dažnai siejami su rusų močiutėmis, kurios juos gamindavo kaimuose. Įdarytų kopūstų gaminimo procesas yra gana imlus darbui, tačiau laikydamiesi šio recepto galėsite juos pasigaminti patys ir pradžiuginti savo šeimą.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 1
Nuplaukite kopūstus. Nulupkite svogūnus. Geriau naudoti jaunus kopūstus - jie būna sultingesni ir traškesni.

Žingsnis 2

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 2
Atsargiai atskirkite kopūstų lapus nuo kopūstų. Pašalinkite kietąją lapų dalį.

Žingsnis 3

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 3
Supilkite vandenį į puodą Įkaitinkite ir panardinkite kopūstų lapus į vandenį 5 minutėms. Taip lapai suminkštės ir galėsite į juos suvynioti faršą.

Žingsnis 4

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 4
Išverskite kopūstų lapus į durtuvą arba sietelį, tada leiskite nuvarvėti vandens pertekliui.

Žingsnis 5

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 5
Kol kopūstų lapai aušta, išvirkite ryžius. Užpilkite ryžius dideliu kiekiu vandens ir virkite, kol jie bus pusiau išvirę.

Žingsnis 6

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 6
Pusiau išvirtus ryžius išmeskite į durtuvą arba sietelį, tada leiskite jiems šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 7

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 7
Paruoškite įdarą. Svogūnus smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 8

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 8
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius ir svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 9

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 9
Paimkite kopūsto lapą ir užtepkite ant jo šiek tiek faršo.

Žingsnis 10

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 10
Kopūsto lapą suvyniokite į voką.

Žingsnis 11

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 11
Taip suformuokite likusius įdarytus kopūstus.

Žingsnis 12

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 12
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, miltus ir vandenį.

Žingsnis 13

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 13
Padažą kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol visi ingredientai susimaišys ir šiek tiek sutirštės. Priderinkite padažą prie norimo skonio, įberdami žiupsnelį druskos ir cukraus. Į padažą įberkite sausų žolelių ir lauro lapų.

Žingsnis 14

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 14
Sudėkite įdarytus kopūstus į puodą ir užpilkite padažu. Kad įdaryti kopūstai neišplauktų, ant jų uždėkite svorį, pvz., porą lėkščių.

Žingsnis 15

Tradiciniai įdaryti kopūstai receptas Žingsnis 15
Įdaryti kopūstai paruošti. Papuoškite juos žaliaisiais svogūnais, grietine ir trupučiu tarkuoto sūrio. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos