Golubcai laikomi rusišku patiekalu, tačiau iš tiesų vienokios ar kitokios jų versijos yra daugelyje pasaulio virtuvių. Pagal vieną iš versijų, golubtsy yra rusiška rytietiškos dolmos adaptacija. Vienaip ar kitaip, įdaryti kopūstai tvirtai įsitvirtino tarp tradicinių rusiškų patiekalų ir dažnai siejami su rusų močiutėmis, kurios juos gamindavo kaimuose. Įdarytų kopūstų gaminimo procesas yra gana imlus darbui, tačiau laikydamiesi šio recepto galėsite juos pasigaminti patys ir pradžiuginti savo šeimą.
Žingsnis 1
Nuplaukite kopūstus. Nulupkite svogūnus. Geriau naudoti jaunus kopūstus - jie būna sultingesni ir traškesni.
Žingsnis 2
Atsargiai atskirkite kopūstų lapus nuo kopūstų. Pašalinkite kietąją lapų dalį.
Žingsnis 3
Supilkite vandenį į puodą Įkaitinkite ir panardinkite kopūstų lapus į vandenį 5 minutėms. Taip lapai suminkštės ir galėsite į juos suvynioti faršą.
Žingsnis 4
Išverskite kopūstų lapus į durtuvą arba sietelį, tada leiskite nuvarvėti vandens pertekliui.
Žingsnis 5
Kol kopūstų lapai aušta, išvirkite ryžius. Užpilkite ryžius dideliu kiekiu vandens ir virkite, kol jie bus pusiau išvirę.
Žingsnis 6
Pusiau išvirtus ryžius išmeskite į durtuvą arba sietelį, tada leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 7
Paruoškite įdarą. Svogūnus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 8
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius ir svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 9
Paimkite kopūsto lapą ir užtepkite ant jo šiek tiek faršo.
Žingsnis 10
Kopūsto lapą suvyniokite į voką.
Žingsnis 11
Taip suformuokite likusius įdarytus kopūstus.
Žingsnis 12
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, miltus ir vandenį.
Žingsnis 13
Padažą kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol visi ingredientai susimaišys ir šiek tiek sutirštės. Priderinkite padažą prie norimo skonio, įberdami žiupsnelį druskos ir cukraus. Į padažą įberkite sausų žolelių ir lauro lapų.
Žingsnis 14
Sudėkite įdarytus kopūstus į puodą ir užpilkite padažu. Kad įdaryti kopūstai neišplauktų, ant jų uždėkite svorį, pvz., porą lėkščių.
Žingsnis 15
Įdaryti kopūstai paruošti. Papuoškite juos žaliaisiais svogūnais, grietine ir trupučiu tarkuoto sūrio. Gero apetito.