Publikavimo data: 2023-09-16
Traškūs čeburekai
Žingsnis 1
Paruoškite traškių cheburekų ingredientus. Nulupkite svogūnus. Išvirkite vandenį. Patarimas: įdarui geriau imti jautienos ir kiaulienos faršą. Degtinė neleidžia įsigerti riebalams. Galite gaminti ir be jos.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus suberkite į dubenį. Viduryje padarykite duobutę. Į verdantį vandenį įberkite druskos ir aliejaus. Supilkite verdantį vandenį į miltus, įpilkite degtinės. Išmaišykite. Gautą masę sudėkite ant stalo. Minkykite tešlą ant stalo, kol taps vientisa (apie 7-10 minučių). Išimkite tešlą į dubenį, patepkite trupučiu aliejaus, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Mėsą kartu su svogūnais sumalkite mėsmale. Įberkite druskos, pipirų ir kalendros. Išmaišykite. Palaipsniui supilkite vandenį. Mėsa turi tapti minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite cheburekus. Iš tešlos suformuokite ryšulėlį ir padalykite į 10-12 dalių. Tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną apvalų (ne permatomą) maždaug 17 cm skersmens paplotėlį. Aptepkite 1-2 valgomaisiais šaukštais įdaro. Uždenkite kita tešlos puse ir užspauskite kraštus. Kad kraštai būtų tvirtesni ir gražesni, juos subadykite šakute, bet paspauskite švelniai, kad nesuplyštų tešla. Tą patį padarykite ir su likusiais gabalėliais.
Žingsnis 5
Apkepkite traškius čeburekus. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Kepkite čeburekus iš abiejų pusių 3-5 minutes. Iškeptus čeburekus sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais arba servetėlėmis. Suspausdami čeburekus įsitikinkite, kad viduje nėra oro, kitaip kepdami čeburekai išsipūs.
Žingsnis 6
Čeburekus patiekite šiek tiek atvėsintus.
Kategorijos