Publikavimo data: 2023-12-24
Troškinta antis receptas
Rusų virtuvei būdingas viso paukščio skerdenos, įdarytos įvairiais įdarais, kepimas krosnyje arba ančių duobėje. Žingsnis po žingsnio pateiktame recepte sužinosite, kaip pasigaminti savo sultyse troškintus anties gabalėlius. Pagrindinė užduotis - nusipirkti kokybišką skerdeną. Atkreipkite dėmesį į paukščio šviežumą ir jaunystę. Skaniausios antys būna maždaug 3 mėnesių amžiaus. Tinka ir šaldyta mėsa. Atšildykite ją šaldytuve, o paskui - kambario temperatūroje, tada ji nepraras savo naudingųjų savybių.
Žingsnis 1
Nuplaukite antį, pašalinkite plunksnas ir kumpius, jei jų yra, juos nudeginkite. Supjaustykite paukštį mažais, maždaug 4 cm dydžio gabalėliais. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus, bulves ir česnakus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką - griežinėliais, o bulves - mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Lengvai apkepkite antį ir ištirpinkite riebalus. Supilkite aliejų į kepimo skardą, įkaitinkite ją ir įdėkite kepti antį. Pirmąsias 10-15 minučių riebalai išsiskirs iš mėsos, todėl indo uždengti nereikia. Tada uždenkite dangčiu ir troškinkite antį dar 15 minučių. Jei antis turi daug riebalų, aliejaus pilti nereikia.
Žingsnis 3
Kepkite antį kartu su daržovėmis. Kai mėsa išvirs, įpilkite verdančio vandens, kad jis visiškai apsemtų visus anties gabalėlius. Po poros minučių vanduo užvirs ir atsiras putų. Nuimkite putas ir į puodą sudėkite supjaustytas daržoves (svogūnus, bulves, česnakus). Įmaišykite muskato riešutą, papriką ir lauro lapą. Uždenkite dangčiu ir palikite antį troškintis 1,5 valandos ant mažos ugnies.
Žingsnis 4
Sudėkite likusius prieskonius. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos pagal skonį įberkite pipirų ir druskos. Baigiant virti, leiskite anties troškiniui pastovėti dar 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Naminę troškintą antį patiekite karštą, papuoštą žolelėmis ir džiovintomis slyvomis.
Kategorijos