Publikavimo data: 2023-09-16
Turkiškas kebabas
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Nuplaukite ėriuką, pašalinkite iš mėsos visas venas ir foliją, tada smulkiai supjaustykite peiliu arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Riebalus smulkiai supjaustykite peiliu. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir smulkiai sukapokite. Paruoškite iešmus, medžio anglių kepsninę ir anglis. Patarimas. Nenaudokite mėsmalės, nes kitaip mėsa neprilips prie iešmų ir subyrės.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite ėrieną, taukus, svogūnus, citrinos sultis, čiobrelius, raudonėlius, pipirus ir druską. Mėsą minkykite bent 10 minučių, kol ji taps vientisa mase, tada įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 3
Suformuokite kebabus. Šlapiomis rankomis iš maltos mėsos suformuokite 6-8 ovalo formos 3-3,5 cm storio kotletus ir suverkite juos ant iešmelių. Tarp iešmo ir mėsos neleiskite susidaryti tuštumoms, stipriai spausdami mėsą ranka. Kepkite kebabus ant įkaitusių žarijų 10-15 minučių, retkarčiais apversdami. prieš įsmeigdami mėsą, įkaitinkite iešmelius, tada mėsa "sugis" ir kebabai nesubyrės.
Žingsnis 4
Norėdami patiekalą patiekti įspūdingai, padarykite tai turkiškai: suvyniokite kebabą į ploną pitą, ant viršaus uždėkite šviežių prieskoninių žolelių, ant žarijų keptų pomidorų ir baklažanų, gerai papipirinkite.
Kategorijos