Publikavimo data: 2023-09-14
Uzbekiškas plovas
Žingsnis 1
Norint paruošti uzbekišką plovą, ryžius prieš tai reikia kelis kartus gerai nuplauti. Po to vanduo turi būti skaidrus. Mėsą ir daržoves paruoškite iš anksto. Gerai nuplaukite ir nusausinkite avieną, supjaustykite ją vidutinio dydžio kubeliais. Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Morkas supjaustykite ilgais strypais, o svogūnus - pusžiedžiais. Vieną svogūną palikite sveiką.
Žingsnis 2
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Supilkite aliejų į storasienį puodą ir kaitinkite. Įmeskite VISĄ svogūną ir gerai apkepkite. Tada svogūną išimkite iš aliejaus - jo neprireiks. Tame pačiame aliejuje kepkite griežinėliais supjaustytą svogūną, kol jis taps tamsiai auksinės spalvos. Tai užtruks 5-7 minutes. Tada į svogūnus sudėkite mėsą ir kepkite dar 3-5 minutes, kol apskrus. Į svogūnus ir mėsą sudėkite morkas. Nemaišydami troškinkite 3 minutes. Tada viską išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių. Į zirvaką suberkite prieskonius. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir troškinkite, kol morkos suminkštės (7-10 minučių). Supilkite verdantį vandenį ir aitriąją papriką. Palikite troškinį virti 60 min.
Žingsnis 3
Paruoškite gardų uzbekišką plovą. suberkite gerai nuplautus ryžius. Įjunkite maksimalią kaitrą ir supilkite į katilą vandenį. Skystis turėtų padengti plovą maždaug 3 cm. Kai vanduo įsigers, sudėkite česnako galvutes ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Užvirkite ryžius iki virimo temperatūros. Uždenkite katilą dangčiu arba lėkšte, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir toliau troškinkite tikrą uzbekišką plovą 30 minučių.
Žingsnis 4
Tradiciškai uzbekiškas plovas patiekiamas ant lagan lėkštės su spalvingu ornamentu. Jis gali būti papuoštas šviežiomis žolelėmis ir baravykais.
Kategorijos