Vafliai su mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-12

Vafliai su mėsa

Gaminimo laikas
60 min.
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vafliai su mėsa Žingsnis 1
Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką.

Žingsnis 2

Vafliai su mėsa Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, suberkite vanilę ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu. Sudėkite grietinę ir išmaišykite. Miltus supilkite į kiaušinių ir grietinės mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Vafliai su mėsa Žingsnis 3
Iškepkite vaflius. Įjunkite vaflinę ir įkaitinkite ją. Patepkite augaliniu aliejumi. Šaukštu supilkite tešlą, išlyginkite ją, uždarykite dangtį ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus vaflius padėkite atvėsti ant lėkštės.

Žingsnis 4

Vafliai su mėsa Žingsnis 4
Kol vafliai aušta, paruoškite faršą. Maltą mėsą sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, vieną kiaušinį, svogūną ir česnaką. Viską išmaišykite.

Žingsnis 5

Vafliai su mėsa Žingsnis 5
Paruoškite tešlą. Sumaišykite kiaušinius ir augalinį aliejų ir lengvai suplakite. Nuolat maišydami dalimis supilkite miltus. Mišinys turi būti skystos grietinės konsistencijos. Tirštumą sureguliuokite įberdami daugiau miltų arba atskieskite virintu vandeniu.

Žingsnis 6

Vafliai su mėsa Žingsnis 6
Kepkite vaflius tešloje. Supjaustykite vaflius mažais kvadratėliais. Kiekvienam kotletui reikės dviejų kvadratėlių. Ant vieno kvadratėlio dėkite 2 valgomuosius šaukštus maltos mėsos ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Sandariai uždenkite antruoju kvadratėliu. Įmerkite į tešlą. Kepkite įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių 5-7 minutes.

Žingsnis 7

Vafliai su mėsa Žingsnis 7
Prieš pat patiekdami į lėkštę sudėkite žalių salotų lapus, ant jų išdėliokite kotletus, o šone uždėkite vyšninių pomidorų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos