Varškės tešla dažnai vadinama netikra mieline tešla. Ir neatsitiktinai - kepinius iš varškės tešlos paruošti lengviau ir greičiau, jie nesiskiria nuo mielinės tešlos minkštumu ir skoniu. Varškės pyragaičiai su obuolių įdaru puikiai tinka popietiniam užkandžiui, lengvam užkandžiui prie puodelio arbatos ar pieno. Šį patiekalą galite patiekti karštą arba atšaldytą.
Žingsnis 1
Nuplaukite obuolius, patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir paruoškite darbo paviršių.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite varškę, cukrų ir kiaušinį.
Žingsnis 3
Suberkite sodą, persijotus miltus ir užminkykite tirštą tešlą.
Žingsnis 4
Pabarstykite stalą miltais, perkelkite tešlą ant stalo ir gerai išminkykite.
Žingsnis 5
Kol kepa obuolių įdaras, supakuokite tešlą į maišelį ir įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 6
Paruoškite įdarą. Nulupkite obuolius nuo odelės ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 7
Puode ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 8
Kai sviestas visiškai ištirps, į keptuvę sudėkite obuolius.
Žingsnis 9
Nuolat maišydami troškinkite obuolius 5-7 minutes. Obuoliai turi suminkštėti, bet nesutrupėti.
Žingsnis 10
Išverskite obuolius į sietelį, kad nutekėtų skysčio perteklius. Leiskite įdarui atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 11
Pabarstykite darbo paviršių miltais ir padalykite tešlą į keturias lygias dalis.
Žingsnis 12
Visus tešlos gabalėlius iškočiokite į tvarkingus vienodo storio apskritimus.
Žingsnis 13
Įdarą dėkite ant iškočiotos tešlos.
Žingsnis 14
Ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite paplotėlius ir švelniai užspauskite kraštus.
Žingsnis 15
Įkaitinkite gilią keptuvę su augaliniu aliejumi. Atsargiai sudėkite į keptuvę paplotėlius.
Žingsnis 16
Kepkite paplotėlius po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Pyragėliai paruošti!
Žingsnis 17
Pyragėlius patiekite apibarstytus cukraus pudra.