Publikavimo data: 2023-12-25
Vengriško kumpio salotos. receptas
Vengriškos salotos gaminamos pagal klasikinį kumpio ir sūrio derinį su kiaušiniais, sultingomis saldžiosiomis paprikomis, lapinėmis salotomis, marinuotais agurkais ir alyvuogėmis. Viskas užpilama majonezu ir pagardinama juodaisiais pipirais. Salotos būna labai skanios, pikantiškos ir sočios. Paruoškite jas vakarienei ar šventei. Jūsų svečiai ir namiškiai tikrai jas įvertins.
Žingsnis 1
Nuplaukite paprikas ir pašalinkite kotelius. Nuplaukite lapines salotas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Alyvuoges nusausinkite. Kietai išvirkite kiaušinius: įdėkite juos į šaltą vandenį ir virkite 8 minutes po užvirimo. Įmerkite kiaušinius į ledinį vandenį ir nulupkite. Nupjaustykite reikiamą kiekį kumpio ir sūrio. Nulupkite česnako skiltelę. Kad verdant kiaušiniai neišsipiltų, į vandenį įberkite 0,5 šaukštelio druskos. Kad kiaušiniai būtų geriau nulupti, staigiai panardinkite juos į ledinį vandenį.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Sudėkite lapines salotas ir susmulkinkite.
Žingsnis 4
Marinuotą agurką supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Alyvuoges supjaustykite žiedais.
Žingsnis 6
Supjaustykite kumpį nedideliais 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 7
Kiaušinius susmulkinkite peiliu arba perplakite kiaušinių plakikliu.
Žingsnis 8
Paprikas supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 9
Dubenyje sumaišykite paprikas, kumpį ir lapines salotas.
Žingsnis 10
Sudėkite alyvuoges, kiaušinius ir marinuotus agurkus.
Žingsnis 11
Sudėkite tarkuotą sūrį ir majonezą. Įspauskite česnako ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 12
Viską sumaišykite. Paruoštos vengriško kumpio salotos. Gero apetito.
Kategorijos