Publikavimo data: 2023-12-25
Vištiena, kepta su obuoliais ir paprikomis receptas
Su obuoliais ir paprikomis kepta vištiena būna sultinga ir minkšta. Obuoliai patiekalui suteikia saldumo ir padaro jį neįprastą. Vištienai gaminti galima naudoti blauzdas, šlauneles arba visą skerdeną. Pagal šį receptą paruošta vištiena puikiai tiks šeimos ar šventinei vakarienei. Kaip garnyrą patiekite ją su kaimiškomis bulvėmis. Jūsų šeima ir svečiai tai tikrai įvertins.
Žingsnis 1
Vištienos šlauneles perpjaukite ties sąnariu į koją ir šlaunelę. Vištieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nuplaukite obuolius ir paprikas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Vištieną sudėkite į gilų dubenį. Užpilkite augaliniu aliejumi ir sojų padažu. Išspauskite arba sutarkuokite česnaką ir pipirus. Viską gerai išmaišykite rankomis. Uždenkite vištieną maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą marinuotis 1 valandai.
Žingsnis 3
Iš obuolių pašalinkite šerdį ir supjaustykite juos griežinėliais.
Žingsnis 4
Išimkite iš paprikos šerdį ir supjaustykite ją dideliais kvadratėliais.
Žingsnis 5
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją griežinėliais supjaustytus obuolius bei paprikas.
Žingsnis 6
Ant obuolių ir paprikų sudėkite marinuotą vištieną. Kepkite orkaitėje 40-50 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 7
Vištiena, kepta su obuoliais ir paprikomis, paruošta. Gero apetito.
Kategorijos