Publikavimo data: 2023-12-24
Vištiena su grybais receptas
"Julienne" yra labai populiarus rusų virtuvės patiekalas. Taip, išgirdote teisingai! Nepaisant to, kad pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos, būtent sovietų virėjai išrado julienne. Beje, Prancūzijoje yra panašus patiekalas, tačiau jis vadinamas "kokot" ir ruošiamas specialioje kokotinėje. Tikriausiai jis buvo paimtas kaip pagrindas. Tradicinis julienne yra užkandis iš vištienos ir grybų, keptų grietinėlėje po sūriu.
Žingsnis 1
Nuplaukite grybus. Nulupkite svogūną ir česnaką. Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia arba smulkia tarka.
Žingsnis 5
Vištienos filė supjaustykite nedideliais 1-1,5 cm gabalėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite į ją šaukštą augalinio aliejaus. Įspauskite česnako skiltelę ir kepkite 1 minutę, kol ji taps auksinė ir kvapni. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite 3-4 minutes. Prie svogūnų sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų.
Žingsnis 7
Kitoje keptuvėje augaliniame aliejuje apie 2-3 minutes lengvai apkepkite vištieną. Švelniai pagardinkite druska. Vištiena neturi būti iškepusi, ji iškeps orkaitėje.
Žingsnis 8
Paimkite kepimo indą. Ant dugno sudėkite vištieną.
Žingsnis 9
Tada sudėkite svogūnus ir grybus.
Žingsnis 10
Viską užpilkite grietinėle.
Žingsnis 11
Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite džiūvėsėlius 15 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 12
"Julienne" jau paruošta. Gero apetito.
Kategorijos