Publikavimo data: 2023-12-25
Vištienos filė su daržovėmis grietinėlės padaže receptas
Vyrauja nuomonė, kad vištienos krūtinėlės filė yra visada sausas produktas. Tačiau taip nėra. Viskas priklauso nuo to, kaip tiksliai paruošti filė. Ir jei viskas bus atlikta teisingai, galiausiai gausite sultingą skanų, o svarbiausia - dietinį patiekalą. Visa paslaptis - vištienos filė gabalėlius kepti ant didelės ugnies. Tuomet viduje išliks visos jos sultys. Į vištieną sudėkite daržoves ir viską užpilkite grietinėle. Voila! Skani vakarienė paruošta.
Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūną, morką ir česnaką. Nuplaukite papriką ir pašalinkite jos šerdį.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pirmiausia ją išilgai perpjaukite į 3-4 juosteles, o tada skersai supjaustykite 1-1,5 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Supjaustykite svogūnus dideliais kubeliais. Kad pjaustydami svogūnus neplaktumėte, sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu. Taip pat galite 5 minutes palaikyti svogūnus šaldiklyje, kad darbas su svogūnais būtų patogesnis.
Žingsnis 4
Morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite mažais kubeliais. Papriką supjaustykite stambiais gabalėliais, česnaką susmulkinkite.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją vištienos gabalėlius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite vištieną ant didelės ugnies 5-7 minutes, kol įgaus auksinę plutelę.Kad mėsa būtų sultinga, visada kepkite ją gerai įkaitintoje keptuvėje. Taip mėsos paviršius iš karto apskrus ir neleis ištekėti sultims.
Žingsnis 6
Į vištieną suberkite svogūnus ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Kepkite vištieną ir svogūnus dar 3-4 minutes.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite morkas ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 8
Į vištieną ir daržoves sudėkite smulkintą česnaką ir pipirus. Išmaišykite ir kepkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 9
Į keptuvę supilkite grietinėlę. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite dar 10 minučių. Į padažą įberkite džiovintų žolelių, pavyzdžiui, petražolių, raudonėlio ir rozmarino.
Žingsnis 10
Patiekalą papuoškite vyšninių pomidorų puselėmis arba paprastų pomidorų griežinėliais. Jei norite, papuoškite patiekalą petražolėmis arba kalendromis.
Kategorijos