Publikavimo data: 2023-12-25
Vištienos ir pupelių salotos receptas
Salotos su vištienos filė, konservuotomis pupelėmis, pomidorais, Pekino kopūstais ir sūriu - skanus ir lengvas patiekalas, tinkantis pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tai taip pat bus puikus užkandis vidury darbo dienos. Be to, šios salotos yra sveikos. Pekino kopūstuose yra vitaminų A, B, C, E, K, geležies, jodo ir daug ląstelienos. O pupelėse gausu angliavandenių, baltymų ir antioksidantų.
Žingsnis 1
Nuplaukite pomidorus ir Pekino kopūstus. Nusausinkite konservuotas pupeles. Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite nedideliais 1-1,5 cm gabalėliais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite vištieną ant vidutinės ugnies 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kai vištiena bus paruošta, nukelkite ją nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Tuo tarpu pomidorus supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Iš Pekino kopūstų lapų pašalinkite kietąją dalį. Sudėkite lapus į krūvą ir plonai supjaustykite.
Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 7
Giliame dubenyje sumaišykite pekino kopūstus, pupeles, vištieną, pomidorus ir sūrį.Salotoms geriau rinktis baltąsias pupeles pomidorų padaže.
Žingsnis 8
Visus ingredientus užpilkite majonezu ir išmaišykite. Salotos paruoštos.
Žingsnis 9
Salotas papuoškite kvietiniais skrebučiais arba kruopomis.
Kategorijos