Publikavimo data: 2023-12-24
Vištienos kebabai orkaitėje receptas
Kas nemėgsta karšto kebabo iš medžio anglies! Gegužės švenčių, išvykų į gamtą ir kelionių į sodybą simbolis. Ką daryti, jei neturite laiko keliauti, bet norite kebabo? Yra išeitis - pasigaminkite vištienos kebabų. Žinoma, jie neturės būdingo dūmų skonio, nes kepami ne ant žarijų, o orkaitėje. Tačiau vis tiek jie tokie pat skanūs!
Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Česnakai ir aitriosios paprikos
Žingsnis 2
Pusvalandį pamirkykite medinius iešmelius vandenyje. Tai daroma tam, kad kepant jie nesudegtų.
Žingsnis 3
Pirmiausia vištienos filė perpjaukite horizontaliai išilgai. Taip gausite du 1,5-2 cm storio griežinėlius. Tada kiekvieną jų dar kartą perpjaukite išilgai pusiau. Turėtumėte turėti keturias vienodo dydžio storas juosteles.
Žingsnis 4
Paruoškite marinatą. Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, sojų padažą, sojų padažą, zirą, druską, cukrų, smulkintą česnaką ir aitriąją papriką. Į marinatą įpilkite šiek tiek skystų dūmų, kad kebabai įgautų laužo skonį.
Žingsnis 5
Vištieną suverkite ant iešmelių akordeono principu.
Žingsnis 6
Užpilkite kebabus marinatu, uždenkite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą dviem valandoms.
Žingsnis 7
Kai vištiena marinuota, sudėkite kebabus į formą ir kepkite iki 200 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Kepdami kebabus vieną kartą apverskite. Kai bus paruošti, išimkite juos iš orkaitės. Kad kepsniai būtų gražios spalvos ir glazūruota plutelė, mėsą galite periodiškai apšlakstyti marinatu.
Žingsnis 8
Jei norite gražiai patiekti, kebabus išdėliokite ant salotų lapų, pridėkite vyšnių arba
Kategorijos