Publikavimo data: 2023-09-18
Vištienos troškinys
Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Išmatuokite visus kitus ingredientus.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite nedideliais 1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Vištieną pagardinkite druska, pipirais ir paprika.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Vištienos filė kepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies.Kad vištiena būtų sultinga, pirmiausia ją apkepkite ant didelės ugnies. Taip ant mėsos susidarys plutelė, kuri neleis išsiskirti sultims.
Žingsnis 5
Sumažinkite karštį. Apibarstykite vištieną miltais ir atsargiai išmaišykite. Kepkite 1 minutę ir sudėkite sviestą. Miltai turėtų tapti auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Į vištieną supilkite grietinę ir pomidorų pastą.
Žingsnis 7
Supilkite stiklinę šalto vandens ir gerai išmaišykite, kol miltai, pomidorų pasta ir grietinė ištirps. Vištieną šiame padaže troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu 15 minučių. Įberkite žiupsnelį cukraus, kad padažas nebūtų rūgštus.
Žingsnis 8
Pagal skonį pagardinkite vištienos troškinį druska ir pipirais, jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau cukraus. Papuoškite troškinį žalių svogūnų plunksnomis. Paruošta. Gero apetito.
Kategorijos