Publikavimo data: 2023-12-24
Vištienos troškinys su daržovėmis receptas
Paprastai paruošiamas ir labai skanus patiekalas, kuriame originaliai derinamos sveikos daržovės ir švelni vištienos filė. Puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas, nereikalaujantis didelės kulinarinės patirties. Beje, galima naudoti beveik bet kokias daržoves, taip pat vištienos dalis. Galite imti ir krūtinėlės, ir kumpio filė arba net supjaustyti visą vištą. Nebijokite eksperimentuoti su ingredientais - šis patiekalas leidžia tai daryti!
Žingsnis 1
Nuplaukite pomidorus, paprikas ir vištienos krūtinėlę. Visus ingredientus padėkite ant stalo, kad būtų lengviau paruošti.
Žingsnis 2
Supjaustykite saldžiąją papriką griežinėliais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Pomidorus perpjaukite per pusę ir kiekvieną jų supjaustykite į lėkštes.
Žingsnis 4
Vištieną supjaustykite vienodais mažais gabalėliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Tada atsargiai sudėkite į ją supjaustytą filė.
Žingsnis 6
Keletą minučių kepkite mėsą atsargiai maišydami.
Žingsnis 7
Ant mėsos sudėkite paprikas ir svogūnus. Švelniai išmaišykite ir kepkite dar kelias minutes.
Žingsnis 8
Tada į keptuvę sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Viską atsargiai sumaišykite, stengdamiesi nepažeisti sluoksnių.
Žingsnis 9
Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Nulupkite porą česnako skiltelių ir įspauskite jas į keptuvę česnakų spaustuku. Jei jo neturite, tiesiog smulkiai supjaustykite skilteles peiliu. Sudėkite smulkintą česnaką į patiekalą ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 10
Uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinkite kaitrą iki silpnos. Palikite patiekalą troškintis 20-30 minučių.
Žingsnis 11
Paruoštą patiekalą perkelkite į gražią lėkštę, papuoškite smulkintomis šviežiomis žolelėmis. Jei patiekalas sultingas, tikslinga ant stalo padėti šaukštą ir šakutę sultiniui. Rekomenduojame patiekti su šviežia, kvapnia duona.
Kategorijos