Publikavimo data: 2023-12-24
Vokeliai su varške ir sultenėmis receptas
Skanūs ir greitai paruošiami kepiniai, kurie puikiai tinka, pavyzdžiui, pusryčiams. Naudojant paruoštą tešlą užduotis tampa daug lengvesnė! Saldžius vokelius su varške ir sultenėmis mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Juos taip pat galima patiekti kaip desertą ant šventinio stalo!
Žingsnis 1
Nusunkite sultenes verdančiu vandeniu, tada kruopščiai nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Prieš tai tešlą atšildykite kambario temperatūroje. Visus ingredientus sudėkite ant stalo, kad būtų lengviau paruošti.
Žingsnis 2
Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, sultenes, 1 kiaušinį ir vanilinį cukrų.
Žingsnis 3
Darbo paviršių pabarstykite trupučiu miltų, kad tešla neliptų. Ant darbinio paviršiaus padėkite atšildytos tešlos lakštą.
Žingsnis 4
Taip pat lengvai pabarstykite kočėlą miltais ir šiek tiek pakočiokite tešlą, kad ji taptų plonesnė.
Žingsnis 5
Supjaustykite tešlą kvadratėliais.
Žingsnis 6
Kiekviename kvadratėlyje padarykite tvarkingus pjūvius, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 7
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Kiaušinio mišiniu aptepkite kvadrato kraštus ir įstrižai užlenkite nupjautus kampus, kad gautųsi tešlos vokas.
Žingsnis 8
Į kiekvieną paruoštą tešlos kvadratėlį atsargiai dėkite po šaukštą įdaro.
Žingsnis 9
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos vokus.
Žingsnis 10
Naudodami kepimo šepetėlį aptepkite vokus kiaušinio mišiniu. Tada kepimo skardą dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite vokelius 180 °C temperatūroje 15-20 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 11
Kai vokeliai iškeps, išimkite juos iš orkaitės ir palikite kelioms minutėms pailsėti. Tada perkelkite į serviravimo lėkštes ir viršų pabarstykite cukraus pudra.
Žingsnis 12
Vokelius su varške ir sultenėmis geriausia derinti su karšta šviežiai užplikyta arbata.
Kategorijos