Žuvies koldunai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-16

Žuvies koldunai

Gaminimo laikas
120 min.
Reitingas: 3.91/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies koldunai Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Prieš tai persijokite miltus per sietelį, kad jie prisipildytų deguonies ir taptų puresni. Pasiruoškite maišelį arba maistinę plėvelę. Nulupkite svogūną ir česnaką. Iš anksto atšildykite žuvį.

Žingsnis 2

Žuvies koldunai Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį. Minkykite tešlą, įpildami į ją vandens, 5-6 minutes, kol tešla taps minkšta ir vientisa. Naudokite ledinį vandenį. Likus valandai iki kepimo padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Žuvies koldunai Žingsnis 3
Uždenkite tešlą plastikiniu maišeliu arba maistine plėvele. Palikite pakilti 1 valandą.

Žingsnis 4

Žuvies koldunai Žingsnis 4
Paruoškite žuvį. Žuvies faršą susmulkinkite peiliu, pabarstykite druska ir pipirais. Žuvies geriau neperdarykite per mėsmalę, kitaip faršas bus per skystas.

Žingsnis 5

Žuvies koldunai Žingsnis 5
Paruoškite kepinius. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Kepkite juos keptuvėje ghee ant silpnos ugnies, kol įgaus auksinę plutelę, 8-10 minučių. Atvėsinkite ir sudėkite į žuvies faršą. Į žuvies faršą galite įberti smulkintų krapų. Jie suteiks patiekalui aromato.

Žingsnis 6

Žuvies koldunai Žingsnis 6
Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į dubenį su lediniu vandeniu.

Žingsnis 7

Žuvies koldunai Žingsnis 7
Paruoškite koldūnus. Darbo paviršių pabarstykite miltais. Ištraukite tešlą ir iškočiokite ją į ilgą, ploną dešrelę. Supjaustykite skersai 1-2 cm gabalėliais. Kiekvieną tešlos gabalėlį pabarstykite miltais ir iškočiokite.

Žingsnis 8

Žuvies koldunai Žingsnis 8
Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį dėkite įdaro ir truputį sviesto. Gerai užspauskite kraštus. Sudėkite aštrius kampus ir juos užklijuokite.

Žingsnis 9

Žuvies koldunai Žingsnis 9
Išvirkite koldūnus. Koldūnus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Jiems išplaukus virkite 8-10 minučių.

Žingsnis 10

Žuvies koldunai Žingsnis 10
Žuvies koldūnus patiekite su sviestu arba krienais. Dėkite į gražią lėkštę ir papuoškite žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos