Publikavimo data: 2023-12-24
Žuvies kotletai receptas
Žuvies kotletai būna skanūs ir sveiki net ir iš pačios pigiausios žuvies. Kadangi į kotletus dedama pakepintų morkų ir svogūnų mišinio, jie neturi specifinio kvapo, kuris pabrėžia žalius svogūnus. Ruošiant tinka tokios žuvų rūšys kaip lydekos, polakai, lydekos ar lynai. Galite naudoti paruoštą filė arba patys supjaustyti žuvies skerdeną. Kaip paruošti naminius žuvies kotletus ir kaip padaryti juos minkštus ir sultingus - receptas žingsnis po žingsnio.
Žingsnis 1
Iš žuvies skerdenos išimkite stuburą ir didžiuosius šonkaulių kaulus. Padarykite išilginį pjūvį išilgai nugaros ir, judindami peilį išilgai stuburo, pašalinkite mėsą. Nuo paruoštos žuvies filė taip pat reikia pašalinti odą. Norėdami tai padaryti, apverskite filė oda žemyn ir peilio ašmenis įspauskite į odą uodegos pusėje. Greitai judėdami išilgai skerdenos nuo uodegos iki galvos, nupjaukite mėsą. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį atsitiktinai. Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka. Duonos riekes sulaužykite gabalėliais, užpilkite trečdaliu stiklinės šalto pieno ir leiskite duonai sugerti skystį. Paruoškite mėsmalę.
Žingsnis 2
Paruoškite keptuvę kotletams kepti. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Supilkite svogūnus ir morkas, išmaišykite. Kepkite mišinį ant vidutinės ugnies, kol lengvai paruduos, apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Išminkykite kotletų pusgaminius. Sumaišykite žuvies filė faršą, sviestą, morkų ir svogūnų pastą bei duoną. Visus ingredientus susukite mėsmale per smulkų tinklelį. Tada į maltinukus įberkite druskos ir įmuškite vištos kiaušinį. Visą mišinį gerai išmaišykite. Maltinukai turi gautis minkšti ir vientisi.
Žingsnis 4
Suformuokite žuvies faršo paplotėlius. Drėgnomis rankomis paimkite dalį faršo ir delnais suformuokite apvalius paplotėlius. Nedarykite per didelių kotletų - kepant juos bus sunku apversti. Lėkštę išbarstykite džiūvėsėliais ir kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose. Ant džiūvėsėliais pabarstyto paviršiaus dėkite apkeptus žuvies kotletus. Dažnai sudrėkinkite rankas vandeniu, kad faršas neliptų prie rankų.
Žingsnis 5
Pradėkite kepti kotletus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite kotletus. Kepkite 4 minutes be dangčio, apačia turi būti parudavusi. Apverskite kotletus ir kepkite dar 4 minutes, kol paruduos, ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 6
Paruoštus žuvies kotletus patiekite iš karto po kepimo, papuoškite citrinos skiltelėmis ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos