Publikavimo data: 2024-06-08
Bešamelio padažas
Vienas garsiausių Europos virtuvės padažų - bešamelio padažas - gaminamas iš miltų, pieno, sviesto ir privalomai pridedant malto muskato riešuto, kuris padažui suteikia pikantiško, subtilaus skonio. Baltas bešamelio padažas patiekiamas prie paukštienos ar baltos žuvies, užpilamas ant daržovių, pavyzdžiui, žiedinių kopūstų. Ir, žinoma, be šio padažo sunku įsivaizduoti klasikinę itališką lazaniją.
Žingsnis 1
Nedideliame puode arba prikaistuvyje kaitinkite sviestą, kol jis ištirps. Į ištirpintą sviestą supilkite miltus ir maišykite, kol neliks gumuliukų.
Žingsnis 2
Supilkite pieną ir prieskonius. Į ištirpintą sviestą ir miltus plona srovele supilkite pieną, nuolat maišydami. Nuolat maišydami virkite, kol padažas taps tirštas. Pačioje pabaigoje į bešamelio padažą įberkite muskato riešuto ir druskos.
Kategorijos