Bešamelio padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bešamelio padažas

Vienas garsiausių Europos virtuvės padažų - bešamelio padažas - gaminamas iš miltų, pieno, sviesto ir privalomai pridedant malto muskato riešuto, kuris padažui suteikia pikantiško, subtilaus skonio. Baltas bešamelio padažas patiekiamas prie paukštienos ar baltos žuvies, užpilamas ant daržovių, pavyzdžiui, žiedinių kopūstų. Ir, žinoma, be šio padažo sunku įsivaizduoti klasikinę itališką lazaniją.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bešamelio padažas Žingsnis 1
Nedideliame puode arba prikaistuvyje kaitinkite sviestą, kol jis ištirps. Į ištirpintą sviestą supilkite miltus ir maišykite, kol neliks gumuliukų.

Žingsnis 2

Bešamelio padažas Žingsnis 2
Supilkite pieną ir prieskonius. Į ištirpintą sviestą ir miltus plona srovele supilkite pieną, nuolat maišydami. Nuolat maišydami virkite, kol padažas taps tirštas. Pačioje pabaigoje į bešamelio padažą įberkite muskato riešuto ir druskos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos