Publikavimo data: 2025-08-20
Bešamelis su krevetėmis
Visiškai universalus ir populiarus bešamelio padažas vienodai tinka tiek prie mėsos, tiek prie žuvies, tiek prie daržovių patiekalų. Šlovė prancūzams, kuriems, pasak vienos iš versijų, priklauso šio padažo autorystė. Yra daugybė bešamelio padažo variantų ir kiekvienas pasirenka savo skonį, žongliruodamas žolelėmis, prieskoniais ir priedais. Pagal klasikinį receptą paruoštas bešamelis, į kurį pridėta krevečių, ypač patiks jūros gėrybių mėgėjams, jie įvertins jo švelnų kreminį skonį, šilkinę tekstūrą ir taip gerai pažįstamą bei mėgstamą skonį.
Žingsnis 1
Sumaišykite abiejų rūšių sviestą, kaitinkite, kad sviestas ištirptų.
Žingsnis 2
Supilkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite, kol įgaus riešutų skonį.
Žingsnis 3
Supilkite pieną ir, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų, pakaitinkite, kol sutirštės. Sudėkite virtas šaldytas krevetes. Išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska.
Kategorijos