Bešamelis su krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Bešamelis su krevetėmis

Visiškai universalus ir populiarus bešamelio padažas vienodai tinka tiek prie mėsos, tiek prie žuvies, tiek prie daržovių patiekalų. Šlovė prancūzams, kuriems, pasak vienos iš versijų, priklauso šio padažo autorystė. Yra daugybė bešamelio padažo variantų ir kiekvienas pasirenka savo skonį, žongliruodamas žolelėmis, prieskoniais ir priedais. Pagal klasikinį receptą paruoštas bešamelis, į kurį pridėta krevečių, ypač patiks jūros gėrybių mėgėjams, jie įvertins jo švelnų kreminį skonį, šilkinę tekstūrą ir taip gerai pažįstamą bei mėgstamą skonį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (34 bal.)

Žingsnis 1

Bešamelis su krevetėmis Žingsnis 1
Sumaišykite abiejų rūšių sviestą, kaitinkite, kad sviestas ištirptų.

Žingsnis 2

Bešamelis su krevetėmis Žingsnis 2
Supilkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite, kol įgaus riešutų skonį.

Žingsnis 3

Bešamelis su krevetėmis Žingsnis 3
Supilkite pieną ir, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų, pakaitinkite, kol sutirštės. Sudėkite virtas šaldytas krevetes. Išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
grietininiai padažai, receptų knyga, Bešamelis, jūsų receptai, per 15 minučių, yra bendrų alergenų., paprastai, grietininiai padažai, padažai ir marinatai

Kategorijos