Publikavimo data: 2024-02-04
Bulvių kroketai receptas
JAV, Meksika, Kuba, Brazilija, Indonezija, Japonija, Portugalija, Ispanija, Lenkija, Ukraina - tai tik trumpas sąrašas šalių, kuriose gaminami savi kroketai. Paprastai pagrindinis kroketų ingredientas yra bulvių košė, o šių auksinių kotletų gaminimo būdas - kepimas. Dėl šio metodo kroketai tampa tokie traškūs. Patarimas: jei į įdarą įdėsite sūrio, jie taip pat bus stangrūs!
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje. Supilkite aliejų į puodą ir įkaitinkite jį iki 160˚C.
Žingsnis 2
Išvirkite bulvių košę, įdėkite į ją sviesto, atvėsinkite iki kambario temperatūros, įmuškite 1 kiaušinį, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite 3 indus: į vieną įmuškite kiaušinį, į antrą supilkite miltus, į trečią - džiūvėsėlius.
Žingsnis 4
Iš bulvių košės suformuokite nedidelius rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką pamirkykite miltuose, tada įmuškite kiaušinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol paruduos.
Kategorijos